28. aug. 2024
Af Julie Lund Rosenfeldt Isen

Kongehuset sender stærkt signal: Nyhed om kronprins Christian er lidt af en genistreg

Kronprins Christian
Kronprins Christian
Foto: Jesper Sunesen
Nyheden om kronprins Christian vækker begejstring og sender et stærkt signal. Det mener BILLED-BLADETs royale ekspert.

Snart begynder de paralympiske lege, og ligesom til de olympiske lege vil kongehuset være repræsenteret i Paris for at vise støtten til de danske atleter.

Tirsdag meldte kongehuset nemlig ud, at kronprins Christian vil være til stede i Paris den 2. september, mens prinsesse Benedikte kommer fra den 4. til den 7. september.

Og særligt kronprinsens deltagelse er lidt af en genistreg. Det mener BILLED-BLADETs royale ekspert Ulrik Ulriksen i hvert fald.

- Jeg synes, det er genialt, at kongehuset sender kronprins Christian alene til Paris for at bakke op om de danske atleter til de paralympiske lege. Christian er et af kongefamiliens stærke kort, og at han tager til de paralympiske lege for at repræsentere kongehuset, er ret stort, siger Ulrik Ulriksen.

Han mener også, at kronprinsens tur til de paralympiske lege på flere måder er dømt til at blive en succes.

- Når jeg ser det med kronprinsen til PL som en genistreg, er årsagen, at kongeparret her giver Christian muligheden for at træde ud på den store scene i udlandet helt solo i en meget vigtig anledning, og det kan kun blive en god oplevelse for alle. Både for kronprinsen selv og for de danske atleter, han møder. Det er Christians første officielle rejse til udlandet alene, og der er altså garanteret succes. Det er da godt tænkt, siger BILLED-BLADETs royale ekspert.

Med kronprins Christians tur til PL sender kongefamilien også et andet signal, mener Ulrik Ulriksen.

Under OL var kongefamilien også repræsenteret i Paris, bl.a. da kong Frederik og kronprins Christian var til stede ved håndboldherrernes guldkamp.

Men med kronprinsens deltagelse ved PL mener Ulrik Ulriksen, at kongehuset nu viser, at de gerne vil bakke endnu mere op om parasport.

- Kronprinsens tur til de paralympiske lege viser i min optik, at man fra kongehusets side nu vil give parasport endnu mere opmærksomhed. Tidligere har det mest været prinsesse Benedikte, der har repræsenteret kongehuset ved PL, og hun gør det godt og er også med i Paris i denne omgang. Men med kronprins Christians besøg viser kongehuset, at man i forhold til tidligere skruer op for opbakningen til de danske atleter ved PL.

De paralympiske lege finder sted fra den 28. august til 8. september.

Læs mere om: