2. sep. 2024
Af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

Hvem har givet prins Joachim og hans børn lov til at bruge Château de Cayx?

Prins Joachim og Château de Cayx.
Prins Joachim og Château de Cayx.
Foto: Lars H. Laursen og Dan Mariegaard
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.

Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Kære kongelige brevkasse
Jeg kan forstå, at Felix har holdt sin fødselsdag på Château de Cayx, hvor han og familien holder ferie. Hvem ejer slottet her efter tronskiftet og har givet prins Joachim og hans børn lov til at benytte det?
Venlig hilsen
Johanne

Kære Johanne
Det er fortsat dronning Margrethe, der ejer Château de Cayx. Både kong Frederik og prins Joachim er kommet på slottet siden deres barndom, især om sommeren, og derfor har de også i mange år haft mulighed for at bruge det med deres egen familie. Det er der ikke lavet om på efter tronskiftet. Som jeg tolker en udtalelse fra dronning Margrethe i 2018, er det planen, at hendes sønner overtaget slottet, når hun dør: ”Jeg regner med, de selv finder ud af det”, som hun formulerede det. Dronning Margrethe og prins Henrik købte Château de Cayx i sommeren 1974. Det ligger ved byen Cahors i det sydlige Frankrig.
Mange hilsner
Jon Bloch Skipper


Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til jon@billed-bladet.dk eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".


Læs mere om: