3. sep. 2024
Af Sofie Nymand

Er ikke i tvivl: Sådan bruger kronprins Christian de sidste timer inden rejsen til Afrika

Prins Vincent, kronprins Christian og dronning Mary
Prins Vincent, kronprins Christian og dronning Mary
Foto: Hanne Juul
Onsdag rejser kronprinsen på et længere udlandsophold. Kongehusekspert Marianne Singer er ikke i tvivl om, hvordan han bruger sin sidste dag hjemme.

I morgen sætter kronprins Christian sig i flyet og rejser væk fra hverdagens trummerum i Danmark.

Destinationen hedder Østafrika, og her skal kronprinsen opholde sig de kommende måneder, mens han indgår i den daglige drift på to farme og bliver klogere på lokal naturbeskyttelse.

Morgendagens afrejse betyder også, at tirsdagen formentlig bruges på at tage sige farvel og på gensyn, og ifølge kongehusekspert Marianne Singer er der ingen tvivl om, hvordan de ”sidste timer” i Danmark bruges.

– Sammen med familien, lyder det prompte.

– Alt det lavpraktiske som eventuelle vacciner og sikkerhed er på plads – man skal huske, at det jo er en kronprins, der skal afsted, så der er flere foranstaltninger at tage hensyn til. Men mon ikke, at sådan nogle ting er på plads, så han kan koncentrere sig om at bruge timerne med sine forældre og små søskende. Kronprins Christian har vist sig som en omsorgsfuld storebror, og mon ikke at hans yngre søskende rigtig gerne vil bruge tiden med ham, siger Marianne Singer og tilføjer, at kronprinsens nærmeste venner formentlig også får sagt ordentligt farvel inden afrejse.

Kronprins Christian afsluttede sin studentereksamen tilbage i juni, og siden er der blevet spekuleret i hans planer for fremtiden. I sidste uge kunne kongehuset så afsløre, at det indebærer et længere udlandsophold. Og det bliver første gang, at kronprins Christian rejser ud på egen hånd.

Og det bliver også en omvæltning for kongeparret.

– Det er jo også nyt for forældrene, når ens ældste barn rejser så langt væk og i en længere periode. Så mon ikke, at kongeparret her kort før afrejse også giver deres søn nogle gode råd med på vejen.

Det er dog ikke første gang, at familien til en vis grad må undvære Christian. I 2021 begyndte kronprinsen på Herlufsholm Kostskole, hvor han boede i et år og gik i 1.g.

Der er dog ikke tale om en smuttur til Næstved denne gang, men for forældrene må det give ro i maven, at kronprinsen har vist, hvor selvstændig han er. Sådan lyder det fra Marianne Singer.

– Mandag rejste han på solotur til Frankrig for at overvære de paralympiske lege, og i foråret så vi, hvordan kronprinsen fik tildelt sin egen løbeby (Brønderslev, red.) under Royal Run. Begge gange har han vist, at han har sans for det, og at han lever op til sit ansvar.

Kronprins Christian rejser onsdag den 4. september, og efter planen er han hjemme igen i december.

Læs mere om: