4. sep. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Peter Schmeichel vender tilbage på tv: Har scoret nyt job

Peter Schmeichel
Peter Schmeichel
Foto: Hanne Juul
Efter en årrække væk fra Viaplay vender Peter Schmeichel nu tilbage.

Det er efterhånden over 20 år siden, at Peter Schmeichel stoppede som fodboldspiller i Premier League, men nu kommer han igen helt tæt på den bedste engelske liga.

Det sker, idet den tidligere danske landsholdsmålmand vender tilbage til Viaplay, hvor han skal være fast del af et eksperthold sammen med koryfæer som hollandske Jaam Stam og svenske Fredrik Ljungberg.

De tre skal sammen være med til at stå for optakten til kampene i programmet ”Viaplay Premier Sunday”, der har britiske Jules Breach som vært.

Det skriver Viaplay i en pressemeddelelse.

Optaktsprogrammet sendes 10 gange i løbet af sæsonen 24/25, og det vil foregå direkte fra sidelinjen på de engelske fodboldstadioner.

- At samle værter, eksperter og teknologi i ét optaktsstudie for flere lande er et innovativt skridt, der giver os en masse muligheder for at udvikle og hæve det allerede høje niveau. Live-sportsoplevelsen på Viaplay er allerede i en liga for sig, og jeg ser frem til at arbejde sammen med Jules, Jaap og Freddie, siger 60-årige Peter Schmeichel om det nye format, som han med forventning ser frem til at blive en del af.

Sportschefen hos Viaplay, Benjamin Mund Lund, glæder sig naturligvis også.

- Peter Schmeichel var for det meste af en generation med til etablere den enorme fascination for Premier League, da han i 90’erne var fuldstændig suveræn og fundamental for Manchester Uniteds succes i engelsk fodbold. Han er indbegrebet af en legende, og han er efter karrieren tilmed blevet en af de skarpeste kommentatorer og debattører omkring spillet. Det ser jeg frem til at vores seere skal opleve i dette nye initiativ, siger sportschefen.

Peter Schmeichel har siden afslutningen på sin aktive fodboldkarriere været en del af sporten fra den anden side, idet han har gjort karriere som blandt andet sportsvært. Tidligere har han i en årrække dækket Champions League, og nu er han klar til comeback på Viaplay.

Optaktsprogrammet ”Viaplay Premier Sunday” vil foregå på engelsk og blive sendt i samtlige Viaplay Premier League-markeder.

Første program sendes den 22. september.

Læs mere om: