4. sep. 2024
Af Sofie Nymand

Det var ikke meldt ud: Dronning Margrethe dukker op i jysk by

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: René Schütze
Dronningen brugte onsdagen i Ebeltoft, hvor hun gik på museum. Og det var ikke et besøg, som var meldt ud i den kongelige kalender.

I øjeblikket rejser dronning Margrethe rundt i sensommerlandet.

Forleden var det Hobro, som fik kongeligt besøg, da dronningen stod for indvielsen af en udstilling på Vikingemuseet Fyrkat. Og onsdag dukker dronningen så op i en anden jysk by.

Denne gang er det Ebeltoft – og endnu en gang er det et museum, som trækker dronningen til. Kongehuset oplyser, at dronning Margrethe tidligere i dag besøgte GLAS – Museet for glaskunst.

Besøget var ikke meldt ud i den kongelige kalender. I stedet kommer nyheden om dronningens visit på bagkant.

Det er ikke første gang, at dronning Margrethe besøger glasmuseet i Ebeltoft – tværtimod går ”relationen” langt tilbage. 40 år for at være eksakt.

”Dronning Margrethes forhold til museet i Ebeltoft rækker langt tilbage. Således blev Dronning Margrethe i 1984 museets venneforenings første medlem. Hendes Majestæt er i dag protektor for museet,” skriver kongehuset.

Under besøget så dronning Margrethe værkstedet, og her fik hun mulighed for at gøre brug af sine kreative evner:

”I museets arbejdende glasværksted overværede Dronning Margrethe tilblivelsen af en vase, som Hendes Majestæt selv fik mulighed for at vælge udseendet på i dialog med museets værkstedsleder Chris Lowry,” lyder det fra kongehuset.

Det formodes at dronning Margrethe sejler rundt med kongeskibet Dannebrog. I skrivende stund kan man på Vesselfinder.dk i hvert fald se, at kongeskibet Dannebrog ligger ud for Ebeltoft.

Læs mere om: