10. sep. 2024
Af Caroline Andersen

Puk Elgård er med i Demenskoret: Det kom mest bag på hende

Puk Elgård. 
Puk Elgård.
Foto: Martin Høien
Puk Elgård er lige nu aktuel i "Demenskoret" på DR1, hvor hun følger en række personer, der er ramt af demens.

Tv-vært Puk Elgård tager sig godt af de demensramte og deres pårørende i DR-serien "Demenskoret", hvor en række demente giver sig i kast med korsang.

Puk Elgård er en urokkelig støtte under programmet, hvor hun gerne giver en krammer til de demensramte, når det hele er lidt for overvældende.

Mødet med sygdommen gav Puk Elgård en øjenåbner for, hvad demens egentlig er for en størrelse – hun har nemlig ikke haft demens ind på livet før.

– Jeg blev meget overrasket over, hvor voldsom den er. Hvor syg man kan blive af den. Der er 200 forskellige former for demens. Nogle af dem er mere fredelige, og så er der nogle, der er ekstremt voldsomme. Jeg blev overrasket over, hvor ung man egentlig kan være, når man bliver syg af demens. Der var jo nogen, der var på alder med mig. Jeg tænkte, at man var 80 eller 90 år, fortæller Puk til BILLED-BLADET, der understreger, at det var vigtigt, at der blev skabt et trygt rum om deltagerne.

– I virkeligheden var jeg mest optaget af at passe på vores deltagere. Så de følte sig trygge. Jeg ville gerne have, at hvis de bliver bange, så havde de en hånd at holde i. Hvis de blev forvirret over, hvor de var, så kunne jeg fortælle dem det. Hvis de ikke kunne finde teksten I deres sangmappe, så kunne jeg hjælpe dem, forklarer Puk, der sad blandt koret og øvede med dem hver gang, afslutter Puk Elgård.

Læs mere om: