8. sep. 2024
Af Caroline Andersen

Emma Lunds enæggede tvilling stod klar ved målstregen til PL: Forholdet til søsteren har ikke altid været nemt

Emma Lund. 
Emma Lund.
Foto: Maria Abranches/Reuters/Ritzau Scanpix
Emma Lund har cyklet sig til en guld- og en bronzemedalje ved PL i Paris. Men Emma Lund har ikke altid haft det helt nemt, når det kom til konkurrencer.

Emma Lund, der har cerebral parese, har altid drømt om at cykle - men hendes handicap satte en stopper for hendes drøm.

En solid portion stædighed satte dog skub i Emmas drøm om at komme op på en cykel – hun har nemlig altid drømt om at være en del af sin sportsglade families aktive udflugter.

– Jeg har altid gået meget til spinning. Jeg har gået til det tre til fem gange om ugen, så jeg har altid trænet meget. Jeg ville gerne prøve at cykle udenfor, fordi mine forældre og søskende altid snakkede om, at de skulle ud at cykle de her spændene ruter, fortæller Emma Lund til BILLED-BLADET, der har to ældre søskende og en enægget tvillingsøster. Det betød, at Emma måtte sidde alene derhjemme og vente på, at familien kom tilbage fra deres udflugt.

– Det gjorde mig ked af det, at de kunne have det fællesskab sammen uden mig. Så jeg tænkte, at nu ville jeg vise, at jeg også godt kunne, fortæller Emma Lund, der på egen hånd havde trænet sig i topform.

Emma Lund tog derfor fat i Parasport Danmark, der foreslog hende, at hun kunne prøve en af deres trehjulede racercykler – og det blev startskuddet til en helt ny karrierevej, der gav hende en billet til De paralympiske lege i Paris.

Det er bestemt ikke unaturligt for Emma at konkurrere. Når hun taler om konkurrencer, kan man tydeligt se, at gnisten i hendes øjne bliver tændt. Konkurrencer er nemlig noget, som hun har lært helt fra barnsben – man kan næsten sige, at det var noget, hun fik ind med modermælken.

– Jeg har altid elsket at konkurrere, og det er nok fordi, jeg er tvilling. Det er sindssygt hårdt, når man konkurrerer mod ens enæggede tvillingsøster, der ikke har et handicap. Vi konkurrer jo om alt, både fagligt, sportsligt og personligt, fortæller Emma, der i mange år har haft svært ved at forlige sig med, at hendes søster kunne flere ting end hun.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-09-08/20240904-114000-L-5463x3776ma.jpg
Emma Lunds tvillingesøster stod klar med en krammer efter cykelløbet.
Foto: Maria Abranches/Reuters/Ritzau Scanpix

Men efter at Emmas cykeltalent er blomstret er konkurrencen mod søsteren stille og roligt dalet.

– Før fyldte konkurrencen mod min søster meget. Men nu handler det om konkurrencen mod mig selv. Jeg elsker at kunne presse mig selv og se, at mine tal bliver bedre og bedre, afslutter Emma til BILLED-BLADET.

Læs mere om: