9. sep. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Heino Hansen skulle have løbet med kong Frederik, men udeblev: Nu afslører han årsagen

Heino Hansen og kong Frederik
Heino Hansen og kong Frederik
Foto: Lars H. Laursen og Hanne Juul
Heino Hansen skulle have løbet side om side med kong Frederik ved Royal Run sidste år, men komikeren var ikke at finde på startlinjen. Nu forklarer han, hvorfor han meldte afbud til kongehuset.

Royal Run har været en årligt tilbagevendende begivenhed siden 2018, og til næste år kan man igen komme ud at løbe med kong Frederik.

Tusindvis af danskere snører hvert år løbeskoene for at være med, og sidste år skulle Heino Hansen have løbet med til Royal Run.

Han var sågar ude at træne med selveste kong Frederik, nogle måneder før det gik løs. Det kunne man se i en video, som kongehuset selv delte.

- Jeg løber 10’eren i København, siger Heino Hansen skråsikkert i videoen, men da dagen oprandt, var han ikke at finde på startlinjen.

I podcasten ”3080 Tikøb” forklarer Heino Hansen nu ifølge Se og Hør, hvorfor han udeblev fra Royal Run, hvor han ellers skulle have løbet side om side med kong Frederik.

Årsagen bunder i, at han var for god til at udskyde træningen, og samtidig var det svært for komikeren at overskue, at så mange medier skulle se ham prøve af løbe 10 kilometer i halvdårlig form.

På forhånd gav Heino Hansen kongehuset besked om sit afbud.

- Det går så et par dage, så får jeg en e-mail fra min manager, hvor der står noget i retning af ”kongen synes, det vil være en god idé, hvis du stiller op”, gengiver Heino Hansen i podcasten.

Beskeden fra landets daværende kronprins var dog ikke nok til at få komikeren til at skifte mening, og selv om Heino Hansen ikke har talt med kong Frederik siden dengang, tror han ikke, at der er nogen sure miner.

- Jeg tror, han er supercool. Jeg tror også, han har glemt alt om, hvem jeg er. Men jeg er bare pisseflov over det. Det var ikke mine stolteste uger, siger Heino Hansen i podcasten.

Læs mere om: