9. sep. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Prinsesse Kate deler godt nyt efter kræftdiagnose: Ordene om familien går lige i hjertet

Prinsesse Kate omgivet af sin familie
Prinsesse Kate omgivet af sin familie
Foto: Will Warr/AFP/Ritzau Scanpix
Prinsesse Kate har siden begyndelsen af ordet været syg på grund af kræft, og nu fortæller hun åbent og ærligt, hvordan det har påvirket ikke bare hende, men også resten af familien.

Kræft er en forfærdelig sygdom, og tidligere på året kom det frem, at både kong Charles og prinsesse Kate var ramt af den frygtelige sygdom.

Prinsessen har gennem flere måneder modtaget kemo, men nu er hun færdig med den behandling.

Det fortæller hun selv i en video, som er delt på kongehusets sociale medier.

Her deler prinsesse Kate også rørende ord om, hvordan det påvirker et menneske at være syg med kræft, og hvordan det også ændrer livet for ens nærmeste.

Særligt prinsessens ord om familien går lige i hjertet.

”De sidste ni måneder har været utroligt hårde for os som familie. Livet, som man kender det, kan ændre sig på et øjeblik, og vi har været nødt til at finde en måde, hvorpå vi kunne navigere på ukendt farvand. Kræftrejsen er kompleks, skræmmende og uforudsigelig for alle, især dem der er tættest på dig. (…) Denne tid har frem for alt mindet William og mig om at reflektere og være taknemmelige for enkle, men vigtige ting i livet, som mange af os ofte tager for givet. Simpelthen at elske og at blive elsket. (…) William og jeg er så taknemmelige for den støtte, vi har fået, og vi er blevet styrket af alle dem, der hjælper os i denne tid. Alles venlighed, empati og medfølelse har vi modtaget med stor ydmyghed", siger prinsesse Kate.

Læs mere om: