10. sep. 2024
Af Malan Joensen

Glædelig overraskelse! Prinsesse Madeleines mand Chris O'Neill er med til stor festdag

Chris O'Neill og prinsesse Madeleine.
Chris O'Neill og prinsesse Madeleine.
Foto: Hanne Juul
Stort set hele den svenske kongefamilie er på opgave tirsdag i anledning af Riksdagens åbning, og blandt deltagerne er der én, vi ikke plejer at se så ofte.

I den svenske hovedstad Stockholm er der i dag festlig stemning, for Riksdagens åbning står for døren.

Det svenske parlament med 349 medlemmer tager hul på endnu et arbejdsår, og det sker traditionen tro i overværelse af store dele af den svenske kongefamilie.

Ifølge kongehusets officielle program byder listen af deltagere fra kongefamilien på lidt af en nyhed - prinsesse Madeleines mand Chris O'Neill er nemlig blandt deltagerne.

Og han er ikke bare med i selve åbningen, der ifølge Riksdagens site finder sted kl. 14.00, han skal også deltage i en festgudstjeneste samt en forestilling i Operaen i samme anledning.

Chris O'Neill og hustruen prinsesse Madeleine flyttede denne sommer fra Florida til Sverige med deres tre børn, så derfor kan den britisk/amerikanske forretningsmand synes selvskreven til at deltage i forskellige officielle opgaver med kongehuset på svensk jord.

Men Chris O'Neill takkede faktisk pænt nej til en prinsetitel og dertilhørende officielle, royale pligter, da han giftede sig med prinsesse Madeleine tilbage i 2013, fordi han ønskede at beholde sin nuværende karriere.

Derfor deltager han automatisk ikke i alskens kongelige festligheder og opgaver, og han har tidligere fortalt, at han ikke bryder sig så meget om al den medieopmærksomhed, der følger med at være gift med en prinsesse.

Ud over Chris O'Neill og prinsesse Madeleine deltager naturligvis kongeparret Carl Gustaf og Silvia samt kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip og prinsesse Sofia også i Riksdagens åbning.

Læs mere om: