16. sep. 2024
Af Karina Didriksen

Har oplevet det på egen krop: Da Jesper Ole Feit stod i et brændende hus, famlede han sig frem

Jesper Ole Feit Andersen som Finn i "Sygeplejeskolen".
Jesper Ole Feit Andersen som Finn i "Sygeplejeskolen".
Foto: Mike Kollöffel/TV 2
Lige som i ”Sygeplejeskolen” har Jesper Ole Feit Andersen også været i en brændende bygning i virkeligheden.

Jesper Ole Feit Andersen har genoptaget rollen som portøren Finn i ”Sygeplejeskolen”, og i søndagens afsnit blev det afsløret, hvorfor han har opført sig så underligt.

Årsagen til, at Finn har siddet og våget over den forbrændte Aksel på sygehuset, er, at han har dårlig samvittighed over, at han ikke hjalp med at redde ham ud under branden på Fredenslund.

Man så et flashback, hvor Finn var på vej ud af den brændende bygning og så, at Aksel lå fastklemt under en reol.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-09-10/Afsnit-1-saeson-6z.jpg
Finn og Aksel i "Sygeplejeskolen".
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Gammel brandmand

Nu viser det sig, at 39-årige Jesper Ole Feit Andersen også selv har prøvet at være i en brændende bygning. Det er dog af en helt anden årsag.

- Jeg har været i beredskabskorpset og er dermed også gammel brandmand og har lavet redningsarbejde, eller i hvert fald øvet mig i det. Men det er 20 år siden til næste år. Det, jeg lærte dengang, er nok forældet, siger skuespilleren til BILLED-BLADET.

Han mindes dog, at virkeligheden er noget anderledes end fiktionens verden, når det handler om ildebrande.

- Jeg ved fra dengang, at når man er i et brændende hus, så er sigtbarheden meget lavere end den, man ser i serien. Man kan måske se 30 centimeter frem for sig, forklarer Jesper Ole Feit Andersen og fortsætter:

- Så når man er inde i et hus fyldt med røg, så famler man sig langs væggene og går enten højre eller venstre om og har to brandmænd med sig.

Skuespilleren håber, at han selv var skredet til handling, hvis han havde stået i samme situation som sin karakter Finn.

- Jeg vil da håbe og ønske, at jeg ville have gjort et eller andet. Om det så var at slæbe noget ud af rummet eller løbe ud og fortælle om situationen, lyder det fra Jesper Ole Feit Andersen.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-09-10/20240903_HJP4287.jpg
Jesper Ole Feit Andersen spiller Finn i "Sygeplejeskolen".
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: