20. sep. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Nu begynder Vild med dans: Her er ALLE de mange ændringer

Årets 10 nydansere 
Årets 10 nydansere
Foto: Martin Høien
Fredag aften er "Vild med dans" tilbage i bedste sendetid, men sæson 21 kommer på mange måder til at adskille sig fra de forrige.

Få programmer har kørt i så mange år som ”Vild med dans”, og nu er TV 2 klar med sæson 21.

Den bliver dog en hel del anderledes end de forrige, for posen er blevet godt og grundigt rystet på flere parametre.

Det gælder blandt andet både hvad angår bandet, værterne, dommerne og studiet.

Fredag aften er der sæsonpremiere, og herunder kan man få overblikket over alle de mange ændringer i programmet.

STUDIET

”Vild med dans”-studiet på Østerbro har set ud på nogenlunde samme måde gennem mange sæsoner, men nu skal seerne vænne sig til noget nyt. Først og fremmest er dommerbordet rykket over i højre side af billedet, og greenroom er ligeledes blevet rykket. Tidligere har parrene skulle skynde sig om til et mindre baglokale for at blive interviewet, men i denne sæson kan de blive i studiet, for greenroom er rykket ind ved siden af scenen. De bløde sofaer, hvor parrene skal opholde sig, når de ikke er på gulvet, er placeret til venstre for bandet.

Vild Med Dans PressemødeDato: 13.9.2024Sted: VermundsgadeJournalist:Helle Skram De Fries,Karina Didriksen, Laura Dalgård Hansen,Nikolaj Bonde og Nicklas Lagerstorf.Foto: Copyright : Martin Høien/Aller Media Danmark
Dommerbordet er rykket over i den anden side
Foto: Martin Høien
https://imgix.billedbladet.dk/2024-09-16/_MHO8961.jpg
Greenroom er rykket ind i studiet
Foto: Martin Høien

BANDET

The Antonelli Orchestra har været husorkester siden ”Vild med dans”-premieren tilbage i 2005, men i år er det for første gang et nyt hold, der står bag musikken. Oliver McEwan er kapelmester, men intromelodien forbliver den samme, oplyser TV 2.

Oliver McEwan, kapelmester og bassist, 'Vild med dans', 2024.
Oliver McEwan
Foto: Claudia Dons

DOMMERNE

I de første mange ”Vild med dans”-sæsoner var der fire dommere, men i 2020 udvidede man dommerpanelet, så hele fem eksperter skulle vurdere parrene. Forud for sæson 21 er man gået i den modsatte retning. Anne Laxholm og Nikolaj Hübbe har begge takket nej til at være med som dommere i sæson 21, og i stedet har TV 2 valgt, at man for første gang kun benytter sig af tre faste dommere. De er Sonny Freddie Pedersen og Marianne Eihilt samt Lene James Mikkelsen, der er helt ny i programmet.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-09-16/Foto---Lars-E-Andreasen_TV-2-%281%29-1.jpg
Lene James Mikkelsen
Foto: Lars Erik Andreasen/TV 2

NYT POINTSYSTEM

Foruden de tre faste dommere vil der i nogle af programmerne også være gæstedommere, hvilket vi sige, at dommerpanelets størrelse varierer mellem tre og fire.

Hvad angår pointgivningen betyder det, at parrene i nogle programmer vil kunne få op til 40 point, mens de i andre kan få op til 30. I de seneste sæsoner, hvor der har været fem dommere, kunne parrene få helt op til 50 point.

TEMAER

Temaer har før sneget sig ind i ”Vild med dans”, og her i sæson 21 vil diverse temaer være gennemgående for de enkelte programmer. For eksempel har TV 2 allerede afsløret, at der i et af programmerne vil være musicaltema.

VÆRTERNE

”Vild med dans” får i år et nyt værtspar i front i form af Martin Johannes Larsen og Cilia Trappaud. Det er hans tredje sæson som vært, mens hun er helt ny i programmet. Cilia Trappaud har til gengæld masser af erfaring med dans, idet hun er professionel danser, og TV 2 afslører, sæsonpremieren begynder med, at de to værter optræder med deres helt eget dansenummer.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-09-16/_MHO9095.jpg
Martin Johannes Larsen og Cilia Trappaud
Foto: Martin Høien

Foruden de to værter vil også Fredrik Trudslev være at finde ved siden af årets 10 nye par. Han dansede sig til en andenplads sidste år, og i år vender han tilbage i rollen som backstagereporter. Han skal især forsyne de sociale medier med masser af ”Vild med dans”-indhold.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-09-16/_MHO0456.jpg
Fredrik Trudslev
Foto: Martin Høien

FINALEN

Sidste års jubilæumssæson sluttede med en storslået finale i Horsens, men denne gang rykker produktionen ’hjem’ til Østerbro. Det er nemlig i det velkendte ”Vild med dans”-studie i København, at finalen skal danses. Det sker fredag den 22. november.

Læs mere om: