23. sep. 2024
Af Louise Rømer

Drama i Dansk Ride Forbund: Prinsesse Nathalie melder ud

Prinsesse Nathalie (Indsat: Dan Boyter)
Prinsesse Nathalie (Indsat: Dan Boyter)
Foto: Jesper Sunesen og Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Dansk Ride Forbunds bestyrelse er splittet i to. På den ene side står formanden Dan Boyter og fire medlemmer, mens prinsesse Nathalie og tre andre er i den anden gruppe.

Der er mildt sagt intern uro i Dansk Ride Forbunds bestyrelse. Sagen tog sin begyndelse i fredags, hvor formanden Dan Boyter udgav et langt skriv på forbundets hjemmeside.

Her luftede han sine frustrationer over samarbejdet i bestyrelsen, som blev konstitueret i april.

"Til min store ærgrelse har vi lige fra begyndelsen kæmpet med interne udfordringer i DRF’s nye bestyrelse, og det har blokeret for, at vi kan komme i gang med at løse de vigtige opgaver. Fire bestyrelsesmedlemmer har valgt at anlægge en konfrontatorisk linje nærmest fra dag 1, og vi står nu i den situation, at et flertal i bestyrelsen bestående af Charlotte Kjærgaard, Linnea Ericsson-Carey, Henrik Jørgensen og Nathalie Zu Sayn Wittgenstein for anden gang i vores korte arbejdsperiode har udtrykt mistillid til mig som DRF’s formand og opfordret mig til at trække mig fra posten", lød det blandt andet fra ham.

Hele skrivet kan læses her.

Og nu har prinsesse Nathalie og resten af oppositionen skrevet en pressemeddelelse med et modsvar.

Her gør de klart, at sagen skal have konsekvenser:

"Vi ønsker ikke at gå yderligere i detaljer med de konkrete sager eller de injuerende, urigtige, grundløse og udokumenterede beskyldninger, der fremsættes af Dan Boyter, i det offentlige rum. Vi finder det mest rigtigt, at disse sager håndteres professionelt og har derfor valgt, at disse bliver behandlet i Etisk Komité under Danmarks Idrætsforbund," skriver Henrik Jørgensen, Linnea Ericsson-Carey, Nathalie Zu Sein-Wittgenstein, Charlotte Kjærgaard.

Deres udtalelse kan læses her.

Læs mere om: