24. sep. 2024
Af Pelle Rigtrup

Jacob holdt fast i de dyre vaner trods en gæld på knap en million: Sådan er det gået efter Luksusfælden

Jacob i "Luksusfælden" med veninden Filucca og eksperterne Louise Frost og Mette Reissmann.
Jacob i "Luksusfælden" med veninden Filucca og eksperterne Louise Frost og Mette Reissmann.
Foto: Viaplay Group
26-årige Jacob sværger til dyre vine, olier og kaffe, mens han intet overblik har over sin enorme gæld.

I Nørresundby bor 26-årige Jacob. Hver anden weekend har han sin søn, men ellers bruger han næsten alle vågne timer på at arbejde.

18 timer om dagen arbejder han, for når han har fri, har han tid til at tænke over sin økonomi. Nogle dage glemmer han helt at spise, mens han heller ikke altid får sovet, fordi han ligger vågen og grubler over økonomien.

Og det har haft store konsekvenser for Jacob, der har været indlagt 10 gange, fået mavesår og er begyndt at tabe håret.

Jacob fortæller i "Luksusfælden", at han har det af helvedes tid, men udadtil fremstår han som en, der har styr på det.

I hans lejlighed står der dyre vine for omkring 50.000 kroner. Derudover sværger han blandt andet til dyre olier og kaffe.

Samtidig står han med en gæld, som han intet begreb har om.

Gæld på knap en million

Over for "Luksusfældens"-ekspert Louise Frost gætter Jacob på, at gælden er på en god slat over 500.000. En gæld, der hovedsageligt stammer fra han var 18 til 21 år, hvor han forsøgte at starte en virksomhed med en kammerat, hvilket resulterede i ubetalte regninger, kviklån og manglende moms-betalinger.

Men det viser sig, at gælden er langt højere, end Jacob tror.

Hele 985.000 kroner skylder han væk.

Og da "Luksusfældens"-eksperter Louise Frost og Mette Reissmann gennemgår hans økonomi, står det soleklart, at han især på diverse-posten har brugt alt for mange penge. Hele 108.000 kroner er der blevet brugt det eneste år på blandt andet boligartikler, elektronik og ferie.

Jacob og veninden Filucca.
Jacob og veninden Filucca.
Foto: Viaplay Group

For at mindske den store gæld og få mere styr på økonomien, får Jacob til opgave at sælge en masse ting. Derudover skal han bruge langt færre penge på mad og diverse, mens han også skal på jagt efter en billigere lejlighed.

Han formår at nå i mål med alle tre ting, og da Mette Reissmann besøger ham igen, har hun blandt andet en liste med over hans kreditorer i prioriteret rækkefølge, så kan danne sig et overblik over det.

Til BILLED-BLADET fortæller Jacob, at han i dag har betalt hele seks kreditorer ud. Hans helbred har det også meget bedre, og han nyder igen at kunne sove.

Han har fået et bedre overblik over sin økonomi og tænker meget mere over, hvad han bruger sine penge på. Desuden betaler han et langt højere beløb af til sine kreditorer.

Læs mere om: