27. sep. 2024
Af Malan Joensen

Maggie Smith er død

Maggie Smith
Maggie Smith
Foto: Mega
Den ikoniske skuespiller Maggie Smith var især kendt fra "Downton Abbey" og "Harry Potter"-filmene.

Skuespilleren Maggie Smith er død, skriver flere medier deriblandt BBC.

Hun blev 89 år.

Maggie Smiths sønner Toby Stephens og Chris Larkin oplyser i en pressemeddelelse, at Maggie Smith sov stille ind på hospitalet fredag morgen.

"Hun sov stille ind på hospitalet denne morgen, fredag 27. september. Hun var en meget privat person og var omgivet af venner og familie til det sidste. Hun efterlader sig to sønner og fire kærlige børnebørn, der er knust over tabet af deres helt særlige mor og bedstemor," skriver familien blandt andet i pressemeddelelsen.

De takker også Chelsea og Westminster Hospital for at tage sig godt af Maggie Smith i hendes sidste dage.

Hædret af dronning Elizabeth

Maggie Smith var i de senere år især kendt for rollen som Minerva McGonagall fra Hogwarts i "Harry Potter"-filmene samt rollen som enkegrevinde Violet Crawley, en af de mest elskede karakterer i tv-serien og filmene fra "Downton Abbey"-universet.

Den talentfulde skuespiller blev blandt andet hædret med den ærefulde kongelige titel "Dame", der på dansk kan oversættes til en form for ridder.

Først blev hun i 1970 tildelt titlen CBE, Commander of the British Empire, og steg senere i 1990 i graderne til såkaldt DBE, Dame Commander, for sit arbejde som skuespiller.


Læs mere om: