28. sep. 2024
Af Louise Rømer

Dronning Mary kommer nok ikke til græsk bryllup: Det laver hun lørdag

Dronning Mary
Dronning Mary
Foto: Kaspar Wenstrup
Den danske dronning har travlt lørdag, hvor hun deltager i et vigtigt arrangement i København.

Lørdag står den på romantisk bryllup i Athen, når prinsesse Theodora gifter sig med Matthew Kumar i Metropolis-katedralen.

Fredag holdt parret velkomstmiddag, hvor flere danske kongelige deltog. Selvfølgelig var brudens mor, dronning Anne-Marie til stede, mens også prinsesse Benedikte og hendes ældste datter, prinsesse Alexandra, samt prins Gustav og prinsesse Carina var blandt gæsterne.

Kongehuset bekræftede tidligere på ugen netop, at prinsesse Benedikte ville deltage i sin nieces store dag. Hun var også med, da dronning Anne-Maries yngste søn, prins Philippos, blev gift i Athen i 2021.

Dronning Margrethe, der er fadder til prinsesse Theodora, er fortsat er sygemeldt efter et fald på Fredensborg Slot i sidste uge og kan derfor ikke deltage i lørdagens vielse.

Man skal højst sandsynlig heller ikke forvente at se dronning Mary til brylluppet. Hun har lørdag en vigtig opgave i den officielle kalender.

Klokken 10 ankom hun til Imperial i København, hvor der hele dagen bliver afholdt Psykriatritopmøde.

"Der er lagt op til en spændende diskussion om fremtiden for psykiatrien i Danmark. Vi er stolte over, at H.M. Dronningen, blandt andet i egenskab af sin rolle som protektor for vores medarrangør SIND, vil være en del af denne vigtige dag, hvor vi sætter fokus på mental sundhed og psykiatri", lyder det fra arrangøren.

På en story på Det Sociale Netværks Instagram kan man se, at dronning Mary blev budt velkommen af medstifter af foreningen Poul Nyrup Rasmussen.

Læs mere om: