29. sep. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Havde dem selv på for 25 og 23 år siden: Prinsesse Alexias døtre til bryllup i mors kjoler

Prinsesse Alexia med døtrene Ana Maria og Amelia 
Prinsesse Alexia med døtrene Ana Maria og Amelia
Foto: Hanne Juul
Prinsesse Alexias to yngste døtre havde lånt deres mors kjoler, da deres moster, prinsesse Theodora, skulle giftes.

Bruden var det absolutte midtpunkt, da prinsesse Theodora lørdag giftede sig med Matthew Kumar i hjertet af Athen.

Der var stor spænding om, hvordan hendes brudekjole mon ville se ud, men det er ikke den eneste kjole, der nu tiltrækker sig opmærksomhed.

Blandt de mange gæster til brylluppet var naturligvis brudens storesøster, prinsesse Alexia, og hendes familie. Hende og Carlos Morales to yngste døtre vakte opsigt i deres valg af festkjoler, for de er blevet set før til store kongelige fester – dengang var det blot deres mor, der havde dem på.

Det skriver modebloggeren Royal Fashion Police.

STRAX - STRAX - STRAXBilledet er sendt direkte fra kameraet, derfor er det ikke billedbehandlet. Skal ikke anvendes til printFOTO: HANNE JUUL/ ALLER FOTO & VIDEO
Prinsesse Alexia med sin mand og tre yngste børn.
Foto: Hanne Juul

Ana Maria på 21 år bar den samme Valentino-kjole som hendes mor selv havde på tilbage i 1999, da der var galla dagen før, hun skulle giftes.

Den 9. juli 1999 skal prinsesse Alexia giftes med arkitekten Carlos Morales Quintana i London. Til galla aftenen før, PRINSESSE ALEXIA og CARLOS MORALES.
Prinsesse Alexia i 1999
Foto: Jørgen Jessen/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

Også Amelia på 16 år bar sin mors kjole. Den grå kjole med halterneck havde prinsesse Alexia selv på tilbage i 2001. Hun bar den til festen aftenen før kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits bryllup.

Aftenen før det kongelige bryllup var der fest på det århundrede gamle slot Akershus. Regeringen med statsminister Jens Stoltenberg i spidsen, var værter for dagens brudepar og de mange kongelige gæster. Den græske prinsesse Alexia i selskab med sin mand Don Carlos Morales Quintana.
Prinsesse Alexia i 2001
Foto: Jan Unger/Ritzau Scanpix

Prinsesse Alexias ældste datter, Arietta, var brudepige og bar en kjole, der var magen til de øvrige brudepigers.

Læs mere om: