3. okt. 2024
Af Ulrik Ulriksen

På toppen midt i Amazonskoven: Dronning Mary poserede for fotograferne i 42 meters højde

Dronning Mary
Dronning Mary
Foto: Hanne Juul
Det var for dronning Mary fantastisk at besøge et helt særligt sted i Amazonskoven i Brasilien. Højt hævet over trætoppene havde Mary det perfekte overblik.

Dronning Mary var på sin første af fire arbejdsdage i Brasilien på besøg i skovreservatet Adolpho Ducke og Amazonas Museet MUSA.

Amazonas Museet, MUSA, ligger på et 100 hektar stort område af Adolpho Ducke-skovreservatet, der er et oprindeligt tørskovsområde af Amazonskoven.

Mary gik op i toppen af tårnet

I Amazonskoven var Mary oppe i et 42 meter højt tårn, hvorfra der var en fantastisk udsigt over skoven, som strækker sig, så langt øjet rækker.

Efter at have gået de 242 trin op til toppen af tårnet, virkede Mary ganske upåvirket og slet ikke forpustet, hvilket imponerede de pressefolk, som var gået i forvejen.

Kort efter stillede dronningen kort op til fotografering i 42 meters højde over Amazonskovens trætoppe.

Fra det gode udsigtspunkt midt i regnskoven var det fantastisk at skue ud over det grønne univers og se på og lytte til fuglene i nærområdet.

Dronning Mary
Dronning Mary
Foto: Hanne Juul

Undervejs på turen i Amazonskoven havde dronningen den perfekte guide i direktøren for MUSA, Filippi Stampanoni.

Dronning Mary er på officielt besøg i Brasilien sammen med klima-, energi-, og forsyningsminister Lars Aagaard for at sætte fokus på dansk-brasiliansk samarbejde om blandt andet biodiversitet, sundhed og bekæmpelse af vold mod kvinder.

Læs mere om: