4. okt. 2024
Af Ulrik Ulriksen

Ansigtsudtrykket siger det hele: Dronning Mary gjorde store øjne, da hun så sin frokost

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Dronning Mary spiser frokost på unik restaurant i Manaus, Brasilien.
Video: Ulrik Ulriksen / Still: Hanne Juul
Der var små, sprøde lækkerier fra Amazonskoven på dronning Marys tallerken, da hun var til frokost på en unik restaurant i Manaus.

Dronning Mary deltog på den sidste dag af besøget i Manaus i Brasilien i en frokost på en lokal restaurant.

På Restaurant Biutawi tilbereder man mad med bæredygtig brug af produkter, høstet og produceret af oprindelige folk fra Amazon-regionen.

Restaurant Biutawi er den første restaurant med fokus på mad fra oprindelige folk i Brasilien.

Restauranten, som Mary og den danske delegation spiste frokost på, slog dørene op i november 2020, og her er der fokus på de oprindelige Amazon-folks madkultur.

Restaurantens mad og særlige retter er baseret på produkter, som oprindelige folk spiser i deres dagligdag.

New York Times satte faktisk Restaurant Biutawi på listen over ”Places to Go” i 2023, og for dronning Mary og de øvrige gæster blev det en unik oplevelse at spise en frokost, der blandt andet bød på myrer til forret.

Mary fik myrer med helt speciel smag

Mary skulle først lige have styr på, hvad der egentlig var serveret for hende, for de små myrer var vanskelige at se for dronningen, der ikke havde sine briller på.

Dronningen fik set nærmere på varerne via et billede på en mobiltelefon, og da det gik op for Mary, hvad der var på menuen af bittesmå spøde lækkerier, gjorde hun store øjne.

Dronning Mary
Dronning Mary
Foto: Hanne Juul

Herligt var det at se dronningens ansigtsudtryk, for hun virkede lidt overrasket.

Dronning Mary
Dronning Mary
Foto: Hanne Juul

Dronning Mary spiste dog frokosten, og hvis hun fik smagt ordentligt på myrerne, så var der både myrer, der smagt af popcorn, peanut og citron på menuen.

Små delikatesser fra Amazon-regionen
Små delikatesser fra Amazon-regionen
Foto: Hanne Juul

Det fik BILLED-BLADETs udsendte i hvert fald at vide af kokken på restauranten.

Læs mere om: