5. okt. 2024
Af Ulrik Ulriksen

Skiftede sko midt i det hele: Dronning Mary gik ned i et dybt hul på savannen

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Dronning Mary gik ned i et dybt hul på savannen.
Video: Ulrik Ulriksen
Efter et besøg på en skole i Brasilia, kørte dronning Mary videre ud til savannaområdet Cerradoen. Dronningen skiftede sko, inden hun nåede udenfor hovedstaden.

Dronning Mary kørte efter et besøg på skolen Centro Educacional do Lago i den brasilianske hovedstad Brasilia sammen med klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard ud til savanneområdet Cerradoen.

Her mødte dronningen og ministeren Embrapa Cerrados, som er det brasilianske landbrugsforskningsinstitut i savanneområdet Cerradoen.

Instituttet har blandt andet fokus på udfordringer og muligheder i forhold til landbrugets indvirkning på biodiversitet og miljø i Brasilien.

Det hørte Mary og ministeren om, efter de var blevet varmt modtaget.

Mary på skolebesøg i sandaler med høje hæle
Mary på skolebesøg i sandaler med høje hæle
Foto: Hanne Juul

Dronning Mary havde midt i dagens program skiftet de smarte sandaler med høje hæle fra skolebesøget ud med mere praktiske sko – Adidas Stan Smith.

Dronning Mary
Dronning Mary
Foto: Hanne Juul
Dronning Marys praktiske sko
Dronning Marys praktiske sko
Foto: Hanne Juul

God idé at Mary tog gummisko på

Og det var en go idé, for dronningen skulle på et tidspunkt træde ned i et mere end to meter dybt gravet hul for at se nærmere på rødder på Cerrado-planter og de særlige jordforhold på savannen i det centrale Brasilien.

Dronning Mary
Dronning Mary
Foto: Hanne Juul

Og i det hele taget var underlaget egnet til flade og praktiske sko, som Marys Adidas-model.

For dronningen var det særdeles inspirerende at høre om og se på, hvordan man i Brasilien arbejder med at gøre landbrug mere bæredygtigt.

Læs mere om: