7. okt. 2024
Af Lene Skriver Bak

Populær dokumentar fik kronprinsesse Victoria til at græde

Kronprinsesse Victoria.
Kronprinsesse Victoria.
Foto: Mega
Kronprinsesse Victoria brød i gråd, da hun og prins Daniel så den populære svenske dokumentar "Den sidste rejse".

Kronprinsesse Victoria blev rørt til tårer, da hun ved en privat fremvisning så dokumentaren "Den sidste rejse".

Dokumentaren, der er skabt af makkerparret Filip Hammar og Fredrik Wikingsson, er den største dokumentar nogensinde i Sverige, målt på succes ved billetlugen.

Flere end 400.000 billetter er der blevet solgt til filmen, der desuden er blevet valgt som Sveriges bud på en Oscar-nominering i kategorien Bedste Udenlandske Film og med 50.000 kopier er den dokumentar, der har solgt flere digitale kopier nogensinde i Sverige.

"Den sidste rejse" handler ifølge filmsitet kino.dk om Filip Hammars far, Lars - eller faktisk om Filip, der er frustreret over, han hans far, Lars, er sunket ned i pensioniststolen i stedet for at nyde sit otium efter 40 år som lærer. Sammen med vennen Fredrik tager han Lars med på en rejse til Sydfrankrig, hvor familiens bedste ferieminder stammer fra.

Makkerparret bag filmen blev sammen med deres kærester og Filips forældre inviteret på middag hos kronprinsesse Victoria og prins Daniel, hvor der også var arrangeret en privat visning af filmen for kronprinsesseparret.

- Vi gik til en privat visning for dem, og hun vender sig om, og hun græder, og hun siger: "Ja, jeg kan relatere." Og så indser du: "Åh ja, din far er kongen af Sverige," fortæller Filiip Hammar til kino.dk.

"Den sidste rejse" havde dansk biografpremiere den 3. oktober.

Læs mere om: