7. okt. 2024
Af Marianne Singer

Det kom vist bag på ham: Overraskende ord fik smilet frem hos kong Frederik

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Overraskende ord fik smilet frem hos kong Frederik
Video: Marianne Singer Still: Kaspar Wenstrup
Der lød en dybfølt tak til kong Frederik, da han mandag eftermiddag som protektor deltog i åbningen af en ny udstilling i Dansk Arkitektur Center (DAC) i København.

Det var en veloplagt kong Frederik, der mandag eftermiddag som protektor deltog i åbningen af udstillingen "Vandet kommer" på Dansk Arkitektur Center (DAC).

Efter en rundvisning i den spændende nye udstilling, var det tid til åbningstalerne.

Og særligt Kent Martinussen, adm. direktør i DAC, gjorde tydeligvis indtryk på kong Frederik, da han udtrykte en dybfølt tak til kongen for efter tronskiftet at have valgt DAC som en af sine nye protektioner.

Se videoen, hvor kong Frederik med smil modtager den dybfølte tak

Store udfordringer

Udstillingen ”Vandet kommer” beskriver de store udfordringer, som klimaforandringerne giver byer over hele kloden.

Stigende havniveau og hyppigere skybrud kræver radikale ændringer af byernes design og organisering, og byer som København, Venedig og Jakarta er allerede i gang med at forholde sig til spørgsmålet om, hvordan vi bedst kan tilpasse os vandet fremfor at bekæmpe det.

Kongen blev i udstillingen introduceret til, hvordan klimatilpasning kan gribes an på mange måder – fra lokale initiativer til store infrastrukturprojekter og fra naturbaserede løsninger til tekniske konstruktioner.

Gennem konkrete projekter udforskes emner som biodiversitet, byudvikling og innovative boligformer ved vandet.

Samtidig illustrerer modeller og projektioner, hvordan forskere, arkitekter, landskabsarkitekter og byplanlæggere samarbejder om at beskytte byer og skabe rekreative rum for både mennesker og natur.

Læs mere om: