9. okt. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Sådan plejer det ikke at være til gallataflerne: Kong Frederik gav en krammer til helt særlig gæst

Dronning Mary og kong Frederik
Dronning Mary og kong Frederik
Foto: Hanne Juul
Velkomsten i fløjlsgemakket plejer at være ganske formel, men under tirsdagens gallataffel gav kong Frederik - ganske utraditionelt - et kram til en af gæsterne.

I disse dage er det islandske præsidentpar på statsbesøg i Danmark, og besøgets første dag sluttede tirsdag aften med et fornemt gallataffel.

Christiansborg Slot dannede ramme om begivenheden, der løber efter en snorlige plan, og som kan fremstå meget formel.

De kongelige og det islandske præsidentpar ankom til sidst. Dernæst trådte de ind i fløjlsgemakket for at hilse på de mange gæster. For langt de flestes vedkommende skete det med et håndtryk samt et buk eller et nej.

Men sådan var det ikke, da formanden for Naalakkersuisut, Múte B. Egede, skulle ind for at hilse på kongeparret.

Han og kong Frederik har mødt hinanden ved mange andre lejligheder, og de er gode venner, hvilket også skinnede tydeligt igennem, da kong Frederik - ganske utraditionelt - gav ham et kærligt kram, idet de skulle hilse på hinanden.

OPGAVE: Islandsk statsbesøg. POOL 8BKong Frederik og dronning Mary i receiving line sammen med den islandske præsident Halla Tómasdóttir og dennes mand Mr. Björn Skúlason samt prinsesse BenedikteSTED: Christiansborg,  KøbenhavnJOURNALIST: FOTOGRAF: © Hanne Juul/ Aller Foto & VideoDATO: 20241008
Kong Frederik gav en krammer til Múte B. Egede
Foto: Hanne Juul

Gæsterne ved kong Frederik og dronning Marys første gallataffel

Læs mere om: