9. okt. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Karsten Hønge blev dårlig under gallataffel: Dronning Marys privatsekretær kom til undsætning

Karsten Hønge 
Karsten Hønge
Foto: Hanne Juul
Før middagen til gallataflet tirsdag aften blev Karsten Hønge kortvarigt dårlig og måtte sætte sig ned.

Gæsterne var klædt i deres stiveste puds, da de tirsdag aften var inviteret til gallataffel på Christiansborg Slot i forbindelse med det islandske præsidentpars statsbesøg.

Karsten Hønge, der er 3. næstformand i Folketingets Præsidium, var blandt de mange inviterede, men undervejs blev SF-politikeren dårlig, og han måtte for en kort bemærkning sætte sig ned på en stol inden forretten.

Til Se og Hør fortæller Karsten Hønge, at han var mødt uforberedt op, idet han ikke havde fået spist eller drukket tilpas meget som følge af en travl dag, inden han dukkede op på slottet.

- Jeg havde haft en umådelig travl dag, så jeg havde ikke indtaget noget. Og så havde jeg bare stået op længe. Så snart vi kom i gang med middagen, gik det godt, siger politikeren til ugebladet.

Karsten Hønge beskriver over for Se og Hør episoden som ganske udramatisk, og da først han fik noget vand, fik han det hurtigt bedre.

Herunder kan man se, at det var dronning Marys privatsekretær Henriette Kingombe, der kom politikeren til undsætning med noget koldt at drikke.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-10-09/20241008-WEN----Kong-Frederik-233.jpg
Foto: Kaspar Wenstrup

Læs mere om: