9. okt. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Vækker opsigt: Har kong Frederik og dronning Mary mon koordineret det med præsidenten?

Halla Tómasdóttir, dronning Mary og kong Frederik
Halla Tómasdóttir, dronning Mary og kong Frederik
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Til returarrangementet var kong Frederik og dronning Mary klassisk klædt på i sort og hvidt, men detaljer ved deres looks vækker opsigt.

Det islandske statsbesøg nærmer sig så småt sin afslutning, og onsdag aften er kong Frederik og dronning Mary sammen med en lang række andre inviteret til returarrangement af det islandske præsidentpar.

Det afholdes på Nordatlantens Brygge i København.

Begivenheden er noget mindre formel, end den som fandt sted tirsdag aften, hvor der var gallataffel på Christiansborg Slot.

For eksempel kunne man ved ankomsten se, at dronning Mary denne gang havde valgt et noget mere afdæmpet look, og at hun havde valgt bukser i stedet for kjole.

Med sin klassiske stil matchede hun både sin mand, kong Frederik, og præsidentens ægtefælle, Björn Skúlason, der begge var klædt i sorte jakkesæt og lyse skjorter.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-10-09/20241009-173145-L-5104x3400ma-%282%29_0.jpg
Det islandske præsidentpar og det danske kongepar.
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Til gengæld adskilte aftenens vært sig, idet præsident Halla Tómasdóttir var farverigt klædt på. Hun havde på aftenen for returarrangementet valgt et elegant, bordeaux-farvet sæt med matchende skørt.

Man kunne snildt få den tanke, af både dronning Mary og kong Frederik har vidst, hvad aftenens hovedperson ville tage på.

De to æresgæster havde nemlig begge matchet deres sorte og hvide looks med bordeaux-farvede detaljer.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-10-09/_LL27114-1-%281%29.jpg
Foto: Lars H. Laursen

I kong Frederiks tilfælde var det slipset, der var rødligt, mens dronning Mary bar farvede smykker. Både øreringene, armbåndet og fingerringen matchede den islandske præsidents look.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-10-09/_LL27114-%281%29.jpg
Foto: Lars H. Laursen

Læs mere om: