9. okt. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Dronning Mary kom til undsætning - og så brød alle ud i grin

Halla Tómasdóttir, kong Frederik og dronning Mary 
Halla Tómasdóttir, kong Frederik og dronning Mary
Foto: Martin Høien
Dronning Mary var lynhurtig, da dørene i elevatoren var ved at lukke i for næsen af blandt andre hende, kong Frederik og den islandske præsident.

I to dage har det islandske præsidentpar været på statsbesøg i Danmark, og onsdag aften var de værter for et såkaldt returarrangement, som blev holdt på Nordatlantens Brygge i København.

Æresgæsterne, kong Frederik og dronning Mary, ankom som de sidste, og dernæst kunne aftenen begynde.

Det danske kongepar blev budt varmt velkommen at det islandske præsidentpar, og sammen gik de indenfor. For at komme op til de øvrige gæster, skulle de med elevatoren, og det var i den forbindelse, at dronning Mary endte som lidt af en redningskvinde.

Både kongeparret og præsidentparret kørte samtidig op med elevatoren, og alle var høflige nok til ikke at være den første, der gik ud - men det betød, at dørene begyndte at lukke i, mens både præsidenten og de kongelige fortsat stod inde i elevatoren.

https://imgix.billedbladet.dk/2024-10-09/_MHO1169.jpg
Dronning Mary forhindrede, at elevatordørene lukkede i.
Foto: Martin Høien

Men her kom dronning Mary dem til undsætning og fik hurtigt sat sin arm i vejen for døren, så de alle kunne komme ud af elevatoren, inden den kørte ned igen.

Det lille optrin fik dem alle til at bryde ud i grin, fortæller BILLED-BLADETs fotograf, der fulgte det lille optrin fra nærmeste hold.

Læs mere om: