9. okt. 2024
Af Laura Dalgård Hansen, Marianne Singer

Første statsbesøg herhjemme er ovre for kong Frederik: Nu sætter han ord på oplevelsen

Kong Frederik og dronning Mary
Kong Frederik og dronning Mary
Foto: Lars H. Laursen
Kong Frederik har sammen med dronning Mary for første gang været værter for et statsbesøg. Nu sætter han ord på oplevelsen og mødet med det islandske præsidentpar.

En hel del har ændret sig i det danske kongehus siden nytår - ikke mindst hos kong Frederik, der den 14. januar overtog jobbet som regent fra sin mor, dronning Margrethe.

Det nyt job har ført en masse nyt med sig, og nu kan kong Frederik og dronning Mary strege endnu en ting fra listen - de har nemlig nu gennemført deres første statsbesøg som værter. Officielt slutter det torsdag morgen, hvor det danske kongepar tager officiel afsked med det islandske præsidentpar.

Kong Frederik og dronning Mary har været på to statsbesøg i henholdsvis Sverige og Norge tidligere på året, men det er noget andet, når det foregår på dansk grund, og man selv er vært.

Efter returarrangementet på Nordatlantens Brygge onsdag aften satte kong Frederik ord på, hvordan han har oplevet statsbesøget.

- Det har været en stor fornøjelse at byde præsidentparret velkommen. Vi er alle fire nye i jobbet, og vi har haft det godt sammen, sagde kong Frederik, kort før han tog hjem fra Nordatlantens Brygge.

Halla Tómasdóttir har været præsident i Island siden juni.

Læs mere om: