15. okt. 2024
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Mary om kronprins Christians arbejde i Afrika: Det glæder mig, at han er i gang med det

Kronprins Christian med dronning Mary og kong Frederik
Kronprins Christian med dronning Mary og kong Frederik
Foto: Hanne Juul
Det betyder meget for dronning Mary at se, at kronprins Christian får noget godt ud af at arbejde på to farme i det østlige Afrika.

Kronprins Christian, der i dag fejrer sin 19-års fødselsdag under varme himmelstrøg langt væk fra Danmark, rejste 4. september på et længerevarende ophold i det østlige Afrika.

Her indgår kronprinsen i den daglige drift af to farme, hvilket indebærer praktiske og administrative opgaver, og samtidig får kronprinsen indblik i lokal naturbeskyttelse.

Netop naturbeskyttelse er noget, som dronning Mary med sit arbejde og sine officielle opgaver både i Danmatk og i udlandet også er med til at sætte fokus på.

For nylig var Mary på arbejdsrejse til Brasilien, og i Cerrado-savanneområdet så hun, hvordan man arbejder med naturbeskyttelse for at hjælpe biodiversiteten med at overleve til gavn for truede dyre- og plantearter.

Dronning Mary glæder sig over Christians arbejde

For dronningen er det en glæde, at også kronprins Christian i Afrika får et godt indblik i naturbeskyttelse i de områder, hvor han befinder sig.

Det fortalte hun kort om, da vi mødte hende til et interview i Brasilien.

Dronning Mary
Dronning Mary
Foto: Hanne Juul

- Det glæder mig, at han er i gang med det, han er i gang med og at lære, hvor vigtigt det er at beskytte naturen og hvilken betydning, det har, at vi værner om det, fordi naturen er forbundet med alt liv og biodiversitet. Og når vi taler om naturen, kan vi ikke undlade at tale om biodiversitet. De hænger sammen. Begge områder er i krise, så man skal forstå, at biodiversitet er essentielt til de processer, som understøtter alt liv på jorden, og det er afgørende for både naturen og menneskeheden, sagde dronning Mary til BILLED-BLADET.

Læs mere om: