15. okt. 2024
Af Christinna Braun

Prinsesse Tatianas første ord efter skilsmissen: Et virkelig vanskeligt år

Prinsesse Tatiana og prins Nikolaos.
Prinsesse Tatiana og prins Nikolaos.
Foto: Birger Storm
Prinsesse Tatiana og prins Nikolaos meldte ud i foråret, at de skulle skilles.

Prins Nikolaos og prinsesse Tatiana af Grækenland meldte i april ud, at de skulle skilles efter knap 14 år som ægtefolk.

Parret, som havde været sammen i 22 år, udsendte i fællesskab en pressemeddelelse på den græske kongefamilies hjemmeside, hvori der stod, at beslutningen var taget i fællesskab.

Prinsesse Tatiana har også flere gange efterfølgende taget til offentlige arrangementer med sin tidligere svigermor, danskfødte dronning Anne-Marie, hvilket vidner om, at de gerne vil bevare relationen på trods af skilsmissen.

For første gang efter udmeldingen har prinsesse Tatiana givet interview til det græske medie BHMAgazino, hvor hun fortæller om, hvor hårdt et år 2024 har været for hende.

I maj forsvandt hendes bror Attilio Brillembourg, og han er aldrig blevet fundet.

Tatiana bad om hjælp til at finde ham på sine sociale medier – men det har altså desværre ikke givet pote.

På trods af skilsmissen og brorens forsvinding formår prinsesse Tatiana at finde styrke, fortæller hun i interviewet med BHMAgazino.

2024 var et svært år for dig med din brors forsvinden og din skilsmisse. Hvordan håndterer du sådan en modgang?

- 2024 var virkelig et vanskeligt år for mig. Et overgangsår fyldt med øjeblikke af usikkerhed og smerte. Men jeg tror på, at vi i modgang ofte finder vores dybeste styrke. Livets udfordringer minder mig om, hvor vigtigt det er at holde ud, at håbe, at have to på den menneskelige ånds kraft. Jeg støttede min familie, mine venner og min omgangskreds, og jeg fik en enorm styrke fra dem, fortæller prinsesse Tatiana i interviewet og tilføjer, at hendes arbejde med mental sundhed også har virket terapeutisk på hende, fordi hun har kunnet kanalisere energien til noget positivt, hvilket har givet en positiv effekt.

Prinsesse Tatiana arbejder til daglig med sit hjertebarn, stiftelsen BREATHE Hellas, som har fokus på det mentale helbred i Grækenland.

BREATHE er et fællesskab, der aftabuiserer psykiske problemer og fremmer egenomsorg.

Dronning Anne-Marie og kong Konstantins børnebørn

Læs mere om: