18. okt. 2024
Af Louise Rømer

Nu skal de ramme de rigtige toner: Dronning Mary og kong Frederik deltager i fællessang

Dronning Mary og kong Frederik. 
Dronning Mary og kong Frederik.
Foto: Hanne Juul
Kongeparret skal under deres tiltrædelsesbesøg i Tyskland blandt andet besøge det danske mindretal, hvor der er fællessang på menuen.

Når kongeparret på mandag og tirsdag besøger vores naboland mod syd, er der mange spændende programpunkter i kalenderen.

Dronning Mary og kong Frederik bruger hele mandagen i Berlin, men de bevæger sig nordpå i løbet af tirsdagen. Sidste punkt på deres tiltrædelsesbesøg til Forbundsrepublikken Tyskland er et stop på Flensborghus.

"Kongeparrets tiltrædelsesbesøg rundes af med et besøg på Flensborghus, der er centrum for det danske foreningsliv i Sydslesvig. I selskab med den danske udenrigsminister og ministerpræsident Daniel Günther og fr. Anke Günther deltager kongeparret i samtaler med repræsentanter for sydslesvigske foreninger og organisationer og hilser på fremmødte borgere", lyder det fra kongehuset.

De løfter også sløret for, at man højst sandsynlig får dronning Mary og kong Frederik at høre på en lidt mere usædvanlig måde, end vi er vant til ved officielle besøg.

"Under arrangementet vil kongeparret også deltage i fællessang ledt an af Jaruplund Danske Skoles kor."

Hvilke sange kongeparret skal synge med på, afslører kongehuset dog ikke.

Læs mere om: