20. okt. 2024
Af Ulrik Ulriksen

Sjov optakt til stor dag i Berlin: Dronning Mary og kong Frederik overrasket af tyske teenagefans

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Frederik og Mary overrasket af tyske fans.
Video: Ulrik Ulriksen
Der er noget at se frem til, når kong Frederik og dronning Mary mandag formiddag tager hul på tiltrædelsesbesøg til Berlin i Tyskland. Mary og Frederik har mange tyske fans, og forleden stødte de på et par af dem i København.

Den 21.-22. oktober rejser kongeparret på tiltrædelsesbesøg til den tyske hovedstad Berlin og hos det danske mindretal i Slesvig-Holsten.

I Tyskland venter der kong Frederik og dronning Mary en helt speciel oplevelse, for de vil ganske sikkert blive modtaget som kæmpe stjerner.

For nylig fik Mary og Frederik hjemme i København en lillebitte og meget mild forsmag på, hvad der venter i Tyskland.

Det var en ret sjov oplevelse, der viser, at kong Frederik og dronning Mary appellerer til det unge tyske publikum.

BILLED-BLADETs udsendte journalist og fotograf stod og ventede på, at kongeparret sammen med Islands præsident Halla Tómasdóttir og hendes mand Björn Skúlason under statsbesøget tidligere i oktober skulle ankomme til et kulturcenter i det centrale København.

Unge tyske turister vinkede til Mary og Frederik

I løbet af ventetiden kom et par lærere og flere elever fra et gymnasium i Paderborn i Tyskland forbi.

De var på studietur til den danske hovedstad og kom tilfældigt forbi.

En frisk elev spurgte, hvem vi ventede på, og det var et hit, da det gik op for de tyske turister, at kong Frederik og Mary ville ankomme om en halv times tid.

Det fik de fleste af eleverne og også de to lærere til at smile, for det var sjovt, og de skulle da se vores kongepar, som de kender så godt fra tyske ugeblade.

En halv time senere, da kong Frederik og dronning Mary ankom, stod alle de tyske fans i regnvejr og udstyret med islandske flag og jublede.

En af lærerne råbte til kongeparret, at han og de andre i flokken var fra Tyskland, hvilket fik Mary og Frederik til at smile.

Dronning Mary, der nok var en smule overrasket over den massive tyske opmærksomhed på en grå formiddag i København, sørgede efter at have fået en buket af en lille blomsterpige lige for at vinke en ekstra gang til de tyske fans, inden hun sammen med kongen og det islandske præsidentpar gik indenfor i tørvejr i kulturcentret.

Læs mere om: