22. okt. 2024
Af Malan Joensen

Det er højst usædvanligt, at det drejer sig om en halv time: Sjælden hændelse ved kongeparrets besøg i Kiel

Kronprinsesse Mary og kong Frederik i Kiel.
Kronprinsesse Mary og kong Frederik i Kiel.
Foto: Jesper Sunesen
Ikke alt er gået efter planen tirsdag formiddag, hvor kong Frederik og dronning Mary skulle rejse fra Berlin til Kiel.

Normalt plejer de danske kongeliges officielle programpunkter at være planlagt meget omhyggeligt, og det er sjældent, der opstår forsinkelser.

Men som med så meget andet kan der også her opstå noget uforudset.

Tirsdag formiddag var det derfor lidt af et særsyn, da kong Frederik og dronning Mary først ved 11.30-tiden dukkede op I Kiel, det vil sige hele 30 minutter efter den oprindelige plan.

”Det er højst usædvanligt at se så vild en forsinkelse til en officiel opgave med danske kongelige. Programmet er altid omhyggeligt tilrettelagt, så risikoen for forsinkelser er så lille som muligt. Derfor var vi meget overraskede over, at vi pludselig skulle vente så længe på kongeparret her i Kiel,” fortæller BILLED-BLADETs Marianne Singer, der følger Frederik og Mary i Tyskland.

Når de kongelige en sjælden gang bliver forsinkede, er det typisk i forbindelse med, at de tager sig god tid til at hilse på og tale med så mange fremmødte som muligt, der hvor de nu er på visit.

Dagens forsinkelse skyldtes dog ikke massive fanskarer ved hotellet i Berlin.

Marianne Singer tilføjer, at miseren efter hendes oplysninger bundede i en teknisk fejl i lufthavnen i Berlin, hvorfra kong Frederik og dronning Mary skulle flyve til Kiel tirsdag morgen.

Forsinkelsen var dog hurtigt glemt, og kongeparret blev modtaget med stor jubel i Kiel.

Her tog de sig god tid til at hilse på de fremmødte børn, der havde ventet meget tålmodigt på kongeparret.

Tirsdagens forsinkelse i Tyskland er i øvrigt milevidt fra den massive forsinkelse, der ramte daværende kronprins Frederik i 2019, da han skulle med sin mor dronning Margrethe på officielt besøg i Argentina - læs mere herunder:

Læs mere om: