23. jan. 2013
Af af Henrik Salling

Prins Joachim: Jeg vil støtte mine sønner

Det var den administrerende direktør i Universal Robots, Enrico Krog Iversen, som tog imod prisen.
Det var den administrerende direktør i Universal Robots, Enrico Krog Iversen, som tog imod prisen.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Prinsen vil ikke holde sine sønner tilbage, hvis de vil starte egen virksomhed.

Da prins Joachim i dag uddelte årets initiativpris, virkede han alt andet end stresset over, at hans datter, prinsesse Athena, dagen efter kunne fejre sin etårs fødselsdag.

Prisen blev uddelt i forbindelse med Dansk Industris kongres på Tivoli Congress Hotel i København, og 18 forskellige virksomheder kæmpede om den prestigefyldte pris. I år gik initiativprisen til den fynske virksomhed Universal Robots.

Omkring halvdelen af Danmarks arbejdsstyrke arbejder i mellemstore virksomheder. Så den type af virksomheder er meget vigtige for Danmark.

Mellemstor ville prinsen dog ikke kalde sin egen virksomhed, Schackenborg Slot i Møgeltønder, hvor man blandt andet dyrker juletræer og kartofler.

- Min er meget lille og sorterer mere under landbrugsvirksomheder. Men de små og mellemstore virksomheder er meget vigtige. Det er der, hvor initiativerne og fleksibiliteten skaber hurtig vækst, fortalte prinsen til BILLED-BLADET.

Såfremt sønnerne gerne selv vil starte egen virksomhed, vil de uden tvivl blive opfordret og støttet i det, hvis det står til deres far.

- At starte en virksomhed er kun et mentalt spørgsmål. Hvis de har trangen og lysten, skal de ikke stoppes, sagde prinsen, inden han hastede hjem for at bage lagkagebunde til dagen efter.

Læs mere om: