19. maj. 2011
Af af John Lautrup

Jesper Christensen om Lars von Trier: Idiotisk spørgsmål

Jesper Christensen
Jesper Christensen
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Den danske skuespiller spyede verbal ild, da han blev spurgt til sit forhold til Lars von Trier.

Ritzaus udsendte Cannes-reporter formastede sig efter pressevisningen af Lars von Triers "Melancholia" i formiddag til at spørge Jesper Christensen, hvorfor han havde været så forhippet på omsider at få en rolle i en Trier-film. Det fik den danske stjerneskuespiller til at skrue helt op for sarkasmen.

- Man skulle da være totalt idiot, hvis man ikke ville arbejde med Lars. Han er en af verdens største filminstruktører og fornyer sig hver eneste gang, han laver en ny film, spyede han.

Her brød Lars von Trier ind i ordvekslingen med et forurettet sideblik på Jesper Christensen: "En af de største ..? Hvem skulle de andre være?" Den bemærkning lagde salen ned.

- Nå, ja, det viser jo bare, at spørgsmålet er latterligt, smilede Jesper Christensen skævt og kørte videre i Triers ironiske spor.

- Nej, jeg gider ikke samarbejde med ham igen. Fandeme nej, man får jo ikke et ord ud af ham, vrissede han påtaget.

Det fik straks Lars von Trier til at give igen af samme skuffe.

- Jesper forsøgte at ødelægge samtlige scener. Sådan er det, når man hyrer inferiøre danske skuespillere. De overspiller alting. De kan jo ikke stå i baggrunden uden at tage en tekop på hovedet. Okay, jeg sætter da også pris på dig, Jesper, men du ødelagde for meget, sagde han, uden at man som sædvanlig skal lægge alt for meget i hans ord.

Læs mere om: