26. jul. 2009
Af af Signe Ravn

Menuen ved receptionen på Schackenborg Slot

Det er de to kokke John Amstrup og Henning Kohl fra Schackenborg Slotskro, der blandt andet har lavet rabarber trifli og ørredfilet med rygeost til dåbsreceptionen.
Det er de to kokke John Amstrup og Henning Kohl fra Schackenborg Slotskro, der blandt andet har lavet rabarber trifli og ørredfilet med rygeost til dåbsreceptionen.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Dåbsgæsterne kan sætte tænderne i blandt andet jomfruhummer og økologisk kyllingeparfait. Se hele menuer her.

Det er lokale kræfter, der har slidt i køkkenet for at kreere den lækre menu, der skal serveres ved dåbs-receptionen på Schackenborg Slot. Joachim og Marie har nemlig engageret kokkene John Amstrup og Henning Kohl fra Schackenborg Slotskro, som har sammensat retterne herunder.

Fisk og skaldyr
Kammusling i sprød linse med havtorn
Rimmet ørredfilet fra Rens med rygeost og sort brioche
Puré af bakskuld med kveller og gelé af "Didrik"
Jomfruhummer, salatløg, frissè og urter
Hel bagt pighvarre med citronsmør og duchesse

Grønt
Tomater i tre variationer
Lille tærte af nye ærter, hestebønner, gedefriskost og egne skud
Artiskok i vinaigrette med hyldebærcapers og artiskokmayonnaise

Kød
Økologisk kyllingeparfait med sprødt Sønderjysk rugbrød og issalat
Filet af Schackenborg stud, persillestegt med kantareller og egen glace
"Storkerede" med waldorfsalat og Schackenborg sommerbuk
Tatar af kanin med vagtelsolæg og grov sennep
Dansk marsklam med drænet ratatouille og små nye kartofler
Ost
Danske gårdoste med konfiture, oliven og trøffelhonning

Sødt
Rabarber trifli
Rødgrød med fløde
Fløderand med jordbær i akaciehonning
Frugt tærte med sprød krumme
Prinsekage i 5 lag med hyldeblomst, jordbærfromage m.m.