Livsstil - Spis dig fra høfeber
Læge Jerk Langer kan kun anbefale, at du tænker over at spise på en måde, som modvirker tendensen til at reagere med irritation i øjne og næse.
- Det handler om at spise anti-inflammatorisk, hvis du lider af høfeber - altså at lindre den irritation og betændelse, som opstår ved den allergiske reaktion, forklarer han.
Her er lægens opskrift på, hvordan du lindrer høfeber:
1. Spis fisk...
... og anden havføde samt raps- og hørfrøolie.
Omega-3 fedtsyre er det stærkeste antiinflammatoriske stof i kosten.
2. Hold dig fra tidselolie...
... solsikkeolie, majsolie og vindruekerneolie.
3. Undgå præfabrikata...
... junkfood og andre kunstige madvarer.
4. Vælg fuldkornsprodukter...
... frem for pasta, hvidt brød, hvide ris og kager.
5. Spis bær...
… frugter, grøntsager, krydderier og krydderurter.
6. Tag 2.400 milligram omega-3 dagligt...
... som tilskud i svære perioder.
Hvis du er birkepollen-allergiker
Nogle pollenallergikere tåler ikke bestemte fødevarer på grund af såkaldt krydsallergi.
Som birkepollen-allergiker skal du blandt andet være opmærksom på: hasselnød, æble, pære, mandel, kiwi, tomat, gulerod, peberfrugt, valnød, paranød, cashewnød, jordnød, blomme, abrikos, nektarin, fersken, kirsebær.