Camilla Ottesen: Vi slagter selv dyr
Hun er da også selv jæger, og hun har haft jagttegn i 11 år, ligesom hun har været vært på en række jagtprogrammer, hvor hun var på storvildtsjagt i Sydafrika.
Og jagtgenet skinner igennem hjemme ved Camilla Ottesen, hendes mand gennem 10 år, Anders Hedme og deres to børn, Viggo på 8 og Viola på 5.
– Vi slagter selv dyrene. Vores børn er også med til det, så de lærer, hvordan det stykke kød, de ser ligge på tallerkenen om aftenen, er endt der, siger hun.
Det er jo sådan, mennesket altid har gjort
Og da familien fra november 2011 og et år frem boede i Sydafrika, slagtede familien også selv deres aftensmad.
- I Afrika foregik slagtningen tit under meget primitive forhold. Måske hænger man dyret op i et træ og sprætter det op dér. Og alt det, man ikke bruger, som for eksempel rester fra indmaden, lader man ligge på jorden, så andre dyr får glæde af det. Sådan bidrager man til økosystemet. Det er jo sådan, mennesket har gjort, siden vi lærte at være jægere. Den tanke kan jeg også rigtigt godt lide, siger hun.
Det er rart at vide, hvad for noget kød man spiser
Og når man selv står for, at aftensmaden kommer fra naturen og hjem på spisebordet, så ved man også, hvad det er for noget kød, der ligger på tallerkenen. Og den tanke tiltaler Camilla Ottesen.
– Og så er der også lige dét, at det er meget rarere at vide, hvad det er for noget kød, vi sætter tænderne i, frem for at tage chancen med det ulækre kød, jeg tit ser ligge i kølemontren i supermarkedet. Vi ser jo, hvordan mange dyr lever under utroligt dårlige forhold, og det gælder lige fra burhøns til grise og køer, og alligevel er der så mange, der støtter den form for kødproduktionen. Og jeg tør godt gætte på, at det også er nogle af dem, der samtidig synes, at det at gå på jagt og skyde dyr er forkasteligt. Se, det kan godt undre mig, siger hun.