18. dec. 2013
Af Casper Nielsen

Kæmpe billedserie: Brad Pitt fylder 50

Han begyndte som sexsymbol, men er i dag blandt Hollywoods mest respekterede skuespillere, forretningsmænd og filantroper. Angelina Jolies mand - Brad Pitt - runder onsdag 50 år.

Fjorten minutter.

Længere tog det ikke for Brad Pitt at cementere sin status som verdens nye sexsymbol.

De fjorten minutter han var med i road-movien 'Thelma & Louise' var nok.

Selvom det er 22 år siden, har han holdt sig på toppen siden.

Ansigtet har nok fået mere karakter, men kroppen er stadig velpumpet. Og sexappealen dryppende.

Onsdag fylder Brad Pitt 50 år.

Kærester med kendisser

Da han kom frem, dannede han privat par med Gwyneth Paltrow, som han også spillede sammen med i gyseren ”Seven”.

Men det var hans fem år med Jennifer Aniston, den sjove Rachel fra tv-serien ”Venner”, der gjorde ham til sladderpressens favorit.

Det celebre par var i tabloidpressens søgelys næsten konstant, og sladderhistorierne overskyggede på et tidspunkt næsten Pitts professionelle arbejde.

Markante roller

Markante roller i film som "Interview with the Vampire", »Legendernes tid«, og "12 Monkeys" fik dog anmelderne til at overgive sig, og med "Fight Club" og navnlig "Ocean’s Eleven"-filmene slog han for alvor igennem.

Da "Troja" fik premiere i 2004 var Pitt blandt verdens største mandlige stjerner, og under optagelserne til "Mr. & Mrs. Smith" blev der for alvor blæst omkring ham, fordi han og den kvindelige hovedrolleindehaver Angelina Jolie faldt for hinanden.

Seks børn

Parre fik tilnavnet "Brangelina" og har idag seks børn, heraf flere, der er adopteret fra den tredje verden, og det er tydeligvis indflydelsen fra Angelina Jolie, der har vakt hans interesse for socialt udsatte både i USA og internationalt.

Brad Pitt har trods store anmelderroser endnu aldrig vundet en Oscar.

Men han har været nomineret fire gange, og med filmen "12 Years a Slave"', som får dansk premiere til februar, kan der være lagt op til en guldmand i 2014.

SE DEN STORE BILLEDSERIE MED 50-ÅRS FØDSELAREN HEROVER

Læs mere om: