Se menuen: Det får dronning Margrethe og gæsterne
I tre smukke rum på Fredensborg Slot skal aftenens festmiddag indtages.
Menuen byder både på krabbebisque, farseret kalkunbryst og feuilleté au camembert, inden middagen rundes af med succeskage, oplyser hoffet.
Dronning Margrethe bag bordplanen
Dronning Margrethe sidder selv til højbords, bord A, i Kuppelsalen, der kan kendes på sit markante gulv. Det er majestæten selv, der har valgt, hvem der ellers skal sidde ved bordet, der er dækket med guldbestik og glas med guldkant.
Hovedbordet, som er på podie, er omkranset af en blomsterranke, der udgøres af pinseliljer, der går igen i de smukke, høje blomsteropsatser på de runde borde i resten af Kuppelsalen.
Bordplanen er lavet med dronningens indblanding, og man har ifølge chefredaktør Annemette Krakau forsøgt at placere gæsterne, så de ikke sidder ved siden af de samme personer som ved onsdagens gallataffel.
Ved festen vil Den Kongelige Livgardes Musikkorps spille musik, blandt andet ouverturen til ”Tryllefløjten” og prins Henriks honnørmarch, ligesom man vil spille musik af Tchaikowsky og H.C. Lumbye.
Menuen:
Taskekrabbe timbale
Krabbebisque
Farseret kalkunbryst
Pommes sautées, bagte løg
Hvidvinssauce
Feuilleté au camembert
Succéskage
Vine:
LA CIGARALLE DU PRINCE 2012
CAHORS
CHATEAU DE CAYX
CUVEE DE MAJESTE 2012
EN L’HONNEUR DE LA REINE
LAURENT – PERRIER
CHAMPAGNE