11. jun. 2024
Af Pelle Rigtrup

Deler sødt barndomsbillede: Pierre-Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen har været venner, siden de var små

Pierre-Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen.
Pierre-Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Pierre-Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen har i flere år spillet sammen på det danske landshold, men faktisk har de to kendt hinanden i meget længere tid.

I går blev det danske landshold sendt afsted til EM-slutrunden i Tyskland med et storslået arrangement i Tivoli.

Mange af spillerne har efterhånden spillet sammen i mange år på landsholdet, mens flere af dem også kender hinanden fra deres klubhold. Det gælder blandt andet Christian Eriksen og Rasmus Højlund, der begge tørner ud for Manchester United.

På landsholdet er der dog næppe nogen, der kender hinanden så godt som midtbanespilleren Pierre-Emile Højbjerg og angriberen Yussuf Poulsen. For selvom de spiller i henholdsvis Tottenham Hotspur og RB Leipzig, har de en fortid i den samme danske klub.

Som børn var de nemlig holdkammerater i Østerbro-klubben BK Skjold, inden de begge drog videre til større klubber og senere udlandet.

I forbindelse med EM-afrejsen har herrelandsholdet delt et billede af Pierre-Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen fra tiden i BK Skjold, og det er bestemt ikke svært at genkende de to landsholdsstjerner.

Du kan se det søde barndomsbillede HER.

Både Pierre-Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen fik debut på landsholdet i 2014. Siden har de spillet henholdsvis 77 og 79 kampe i rødt og hvidt.

Om Højbjerg og Poulsen kan udnytte deres særlige relation til at skabe magi for Danmark til EM, bliver vi klogere på på søndag, hvor Danmark tager hul på slutrunden mod Slovenien.

Læs mere om: