7. dec. 2024
Af Majken Munk, Louise Rømer

Fik kritik af prinsesse Nathalie: Formand for Dansk Ride Forbund er færdig

Prinsesse Nathalie
Prinsesse Nathalie
Foto: Jesper Sunesen
I en rum tid har der været flere problemer i bestyrelsen hos Dansk Ride Forbund, og det har fået konsekvenser for formanden.

Dansk Ride Forbund har haft en del uoverensstemmelser den seneste tid.

Konflikten har blandt andet resulteret i, at prinsesse Benedikte efter 30 års arbejde stoppede som protektor for Dansk Ride Forbund.

Uoverensstemmelserne er nu endt ud i, formanden Dan Boyter er færdig.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Dansk Ride Forbund.

Deltagerne på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde har lørdag afgjort, at der ikke er tillid til, at Dan Boyter fortsætter som formand for Dansk Ride Forbund.

Det er en beslutning, som han anerkender, meddeler han.

Men Dan Boyter giver også udtryk for, at han forlader posten med blandede følelser.

For på en den ene side havde han glædet sig til arbejdet som formand, men med den konflikt som han og resten af bestyrelsen har stået i, er det også en lettelse for ham, at han ikke skal være formand længere, skriver Dan Boyter.

Den afgående formand sender en tak til de personer i bestyrelsen, som har støttet ham. Og så sender han en tak til klubberne, der har givet ham indsigt i deres arbejde.

Det fremgår af meddelelsen, at Dansk Ride Forbund fortsætter med en ny bestyrelse samt en ny formand.

Af Dansk Ride Forbunds hjemmeside fremgår det, at det er Ditte Bach Sørensen, der er næstformand.

Det kom i slutningen af september frem, at der var uro i forbundet.

Her meldte formanden Dan Boyter ud, at han har kæmpet med udfordringer blandt bestyrelsens medlemmer.

"Til min store ærgrelse har vi lige fra begyndelsen kæmpet med interne udfordringer i DRF’s nye bestyrelse, og det har blokeret for, at vi kan komme i gang med at løse de vigtige opgaver. Fire bestyrelsesmedlemmer har valgt at anlægge en konfrontatorisk linje nærmest fra dag 1, og vi står nu i den situation, at et flertal i bestyrelsen bestående af Charlotte Kjærgaard, Linnea Ericsson-Carey, Henrik Jørgensen og Nathalie Zu Sayn Wittgenstein for anden gang i vores korte arbejdsperiode har udtrykt mistillid til mig som DRF’s formand og opfordret mig til at trække mig fra posten", lød det blandt andet fra Dan Boyter, der har fire medlemmer bag sig.

Modparten reagerede derefter med et modsvar på Dan Boyters ord.

"Vi ønsker ikke at gå yderligere i detaljer med de konkrete sager eller de injuerende, urigtige, grundløse og udokumenterede beskyldninger, der fremsættes af Dan Boyter, i det offentlige rum. Vi finder det mest rigtigt, at disse sager håndteres professionelt og har derfor valgt, at disse bliver behandlet i Etisk Komité under Danmarks Idrætsforbund," skriver Henrik Jørgensen, Linnea Ericsson-Carey, Nathalie Zu Sein-Wittgenstein, Charlotte Kjærgaard.

Uenighederne kulminerede i september, hvor de fire bestyrelsesmedlemmer Charlotte Kjærgaard, Linnea Ericsson-Carey, Henrik Jørgensen og Nathalie Zu Sayn Wittgenstein klagede over formand Dan Boyter, næstformand Ditte Bach Sørensen og direktør Morten Schram Rodtwitt til Etisk Komité.

Etisk Komité færdiggjorde behandlingen af kritikken den 27. november, hvor et resume af afgørelsen lød:

"Etisk Komité udtaler kritik af forskellige konkrete beslutninger truffet af formanden for DRF i forhold til bestyrelsen. Etisk Komité vurderer, at formanden burde have (a) entydigt afstemt rammevilkårene for DRF’s aftale med Dansk Varmblod mfl. med bestyrelsen, (b) udleveret kopi af aftalen til bestyrelsen, (c) udleveret kopi af veterinærrapport til bestyrelsen, (d) undladt at kontakte Kongehuset, og (e) undladt at offentliggøre bestyrelsesmateriale efter sagens indbringelse for Etisk Komité, idet der ikke var tale om en helt ekstraordinær situation, der har kunnet begrunde nødvendigheden af en sådan offentliggørelse. Desuden udtaler Etisk Komité kritik af klagernes beslutning om at stemme imod afholdelse af et ekstraordinært repræsentantskabsmøde".

Læs mere om: