26. jul. 2024
Af Majken Munk

Niklas Landin skriver historie: Det bliver det største, jeg kommer til at opleve

Niklas Landin
Niklas Landin
Foto: Martin Høien
Den danske håndboldspiller Niklas Landin skriver historie, når han skal noget, han er sikker på bliver enormt stort.

Niklas Landin har VM-, EM- og OL-guld på cv’et.

Alligevel er han overbevist om, at der venter ham en af sit livs største øjeblikke, når han fredag aften skriver historie.

Han har nemlig æren af at være en af de to danske fanebærere ved OL i Paris, når åbningsceremonien løber af stablen.

- Det betyder helt ekstremt meget. Fra første gang jeg hørte om det, til jeg ikke var i tvivl om, at det var noget af det måske største, jeg kommer til at opleve, fortæller Niklas Landin til BILLED-BLADET og fortsætter:

- At være anfører for det danske landshold har altid været kæmpestort for mig, men så at være fanebærer for hele den danske delegation og for hele Danmark, er jo noget, som ikke rigtig kan slås, og så ovenikøbet være den første danske håndboldspiller, der gør det, gør mig da rigtig stolt.

BILLED-BLADET talte med Niklas Landin under håndboldherrernes forberedelser til turneringen, men dengang vidste han ikke meget om, hvad der ventede til åbningsceremonien.

- Den måde, de har tænkt sig at holde åbningsceremonien i både, gør det for mig helt kaotisk. Hvordan det skal kunne flaske sig og blive et rigtig fedt show, men hvis det flasker sig, så kommer det til at overgå alt, fortæller han.

- Det er fedt at holde åbningsceremonien på en stor åben plads frem for et stadion. Så det er jeg meget spændt på. Paris er jo bare en fed by. De kan noget i den by, håber jeg. Hvis ikke det hele går op i hat og briller, tilføjer håndboldstjernen med et smil.

Når han fredag aften er fanebærer, er det med sejler Anne-Marie Rindom ved sin side.

Åbningsceremonien kan følges på DR1 fra klokken 19.30.

Læs mere om: