11. sep. 2024
Af Luise Marie Bekker

Jonas og Anders rejser klimavenligt i Med rygsæk og rullekuffert: Her falder de dog i

Anders Brink Madsen og Jonas Mogensen fra "Med rygsæk og rullekuffert".
Anders Brink Madsen og Jonas Mogensen fra "Med rygsæk og rullekuffert".
Foto: Jannik Stamm Mikkelsen/TV 2.
Jonas Mogensen og Anders Brink Madsen må i "Med rygsæk og rullekuffert" se sig nødsaget til at bryde det klimavenlinge koncept.

I ”Med rygsæk og rullekuffert” prøver Jonas Mogensen og Anders Brink Madsen at rejse så klimavenligt som muligt.

Det betyder blandt andet, at de rejser med tog og ikke spiser kød.

De havde under optagelserne i alt 30 rejsedage, hvor de undervejs var hjemme.

– Når vi rejste frem og tilbage, rejste vi på samme vilkår, som vi gjorde på kamera. Det føltes godt – for det nyttede ikke noget at flyve hjem for at kunne nå et eller andet, når vi lavede et program om klima, siger Anders og fortsætter:

– Alt, vi gør på skærmen, gjorde vi også uden for kamera. Andet ville være hyklerisk.

Produktionen var nødsaget til at bryde konceptet

Helt klimavenlig kunne produktionen ikke være, måtte de sande.

– Produktionsholdet kunne dog ikke rejse uden bil med alt det udstyr, og vi kunne ikke finde en elbil, der kunne køre med produktionen. Men de spiste som os. Det var en del af dealen, at hele holdet var med!

"Med rygsæk og rullekuffert".
"Med rygsæk og rullekuffert".
Foto: Jannik Stamm Mikkelsen/TV 2.

Kunne ikke sige nej til pølse

Madmæssigt må de indrømme, at de enkelte gange faldt i.

Så helt kødfri var rejsen ikke.

Med rygsæk og rullekuffert.
Med rygsæk og rullekuffert.
Foto: Jannik Stamm Mikkelsen/TV 2.

– Ned igennem Tyskland var det ikke nemt – der spiste vi kun falafel. Og i en tjekkisk togvogn lod det sig ikke gøre, siger Anders.

– Vi blev også tilbudt en virkelig lækker pølse af en italiensk gourmetkok, hvor jeg siger til Anders: ”Den der siger jeg ikke nej til,” ler Jonas.

Læs mere om: