Lisbet Dahl: Sådan er det for hende at se sit eget liv udfolde sig i Dansegarderoben
Lisbet Dahl, 76, bliver i "Dansegarderoben" portrætteret af Annika Aakjær.
De spiller de kendte i Dansegarderoben
Revydronningen har indtil videre selv set to afsnit af TV 2-serien.
– Det er underholdende, og det er godt lavet, men det er vanskeligt at se objektivt på det, når man selv har stået midt i det. Det er svært at sige noget, andet end at jeg kan se, at det er godt og underholdende. Men det er mærkeligt at se. Det var jo lige i de år, jeg selv startede i Cirkusrevyen, fortæller hun til BILLED-BLADET og tilføjer, at hun da godt kan se serien med arbejdsbriller på:
– Det er også mit arbejde. Jeg ser også på det med professionelle øjne og tænker: “Nå, de var valgt at gøre sådan og sådan …”
– De (forfatterne Ditte Hansen og Louise Mieritz, red.) har jo også digtet … Jeg kan se, der er en stort potentiale i det for seerne, og jeg forstår, man synes, det er spændende. Også fordi 70’erne var nogle fantastiske år.
Lisbet Dahl: Det var ren og skær glæde og jubel
Lisbet mindes tiden, der bliver portrætteret i "Dansegarderoben", med glæde.
– Det var ren og skær glæde og jubel! Jeg var lige kommet til København og kom ud at arbejde i Cirkusrevyen. Det var det første sted i København, jeg lavede revy. Jeg havde været to år i Svendborg. Og det var fantastisk at kunne stå i kulissen og se ind på Dirch Passer og Poul Bundgaard og Lily Broberg. Det var en glæde!
Netop derfor kan det være svært for hende at vurdere serien, for den er i nogen grad fiktion og dramatisering af virkeligheden, men hende liv jo netop var virkeligheden.
Hun synes blandt andet ikke, at tonen i serien er helt lig den, hun selv oplevede dengang.
– Det er svært at se på det med de øjne, andre ser serien med, for jeg stod jo i det og var et lykkeligt, lykkeligt, lykkeligt menneske. Jeg kan ikke vurdere det, når jeg selv har været i det, siger hun.
Preben var meget stille
Lisbet fandt sammen med revydirektør Preben Kaas, og de var gift fra 1977 og indtil hans død.
Han temperament synes hun i hvert fald er overdramatiseret.
– Han var da presset. Det begyndte at gå tilbage for ham, da Dirch tog af sted. Men han var ikke sur og vred. Han var mere stille. Han havde vanvittigt temperament, men jo ikke hele tiden. Kun en gang imellem. Hvis nogen var idioter. Ellers var han meget stille, siger hun.