7. sep. 2024
Af Caroline Andersen

Emma Lund skammede sig en gang over sit handicap: Nu har hun vundet en medalje ved PL

Emma Lund.
Emma Lund.
Foto: Mikael Rieck
Cykelrytter Emma Lund har været gennem en lang, sej kamp for at nå dertil, hvor hun er i dag.

Emma Lund har cyklet sig til en bronzemedalje ved De paralympiske lege i Paris.

Men vejen til cykelkarrieren har ikke været en dans på roser for Emma. Hun har i mange år kæmpet med lavt selvværd efter mange års mobning.

Når Emma Lund tænker tilbage på sin barndom, forsvinder gnisten i hendes øjne langsomt. Det er et hårdt og ømt kapitel, der har givet hende mange ar på sjælen. Børn er ikke altid søde ved hinanden, og det har Emma i den grad mærket på egen krop, da hun skilte sig ud i folkeskolen med sit handicap.

– Før jeg gik ind i paracykling, så hadede jeg mit handicap. Jeg hadede at snakke om det, fordi jeg skammede mig over, at jeg ikke passede ind. Jeg skammede mig over, at jeg ikke kunne styre min krop til at ligne et almindeligt menneske, fortæller Emma til BILLED-BLADET, der fortæller, at hun havde en dagligdag, hvor mobning var hverdagskost.

Det er derfor vigtigt for Emma, at hun nu kan være et forbillede for andre unge mennesker, der også har et handicap. Hun er derfor blevet ambassadør for MOD Danmark, der er en organisation, der kæmper mod mobning og mistrivsel. Her holder hun oplæg på blandt andet skoler, hvor hun fortæller om sin egen historie, og hvordan cykling fik skubbet hende ud af en 12 år lang depression.

Læs mere om: