6. jul. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Michael Mørkøv tog beslutningen af hensyn til familien: Det var det rigtige for os

Trine og Michael Mørkøv 
Trine og Michael Mørkøv
Foto: Mikael Rieck
Michael Mørkøv har gjort det modsatte af mange af sine kollegaer og er for længst flyttet hjem til Danmark, hvor træningsforholdene som cykelrytter bestemt ikke er optimale.

Mange danske cykelryttere har stor succes på internationalt plan, og flere af dem har valgt at bosætte sig i udlandet, hvor træningsforholdene er en hel del bedre frem for i det flade og kolde Danmark.

39-årige Michael Mørkøv er blandt dem, der har boet i det bjergrige Italien, men modsat flere af sine kollegaer er han for længst rejst hjem igen.

Frem til 2015 boet han og familien i Lucca, som han beskriver som et rent paradis, og han kan da også stadig savne Italien.

– Men jeg savner ikke at have min familie boende dernede, når jeg ikke selv var hjemme. Det er lidt et pres at være til løb og vide, at familien er alene i et fremmed land. Derfor var det rigtige for os at bo i Danmark, og for mig var det vigtigt, at familien havde en god base, og at børnene har en fast omgangskreds, som de også kan have fremadrettet, og at Trine kunne passe uddannelse og arbejde, siger Michael Mørkøv og fortsætter:

- Jeg har så måttet tage konsekvensen og træne lidt mere i koldt og vådt vejr, men generelt vil jeg sige, at jeg har kørt mine bedste år som cykelrytter bosiddende i Danmark, så det er svært at sige, at det har været dårligt, siger Michael Mørkøv, der har gjort meget brug af cykelbanen i Ballerup til sin træning, og i vinterhalvåret løber han en hulens masse omgange om Damhussøen.

Michael Mørkøv er gift med Trine og far til tre, og familien bor i dag i Rødovre.

Læs mere om: