
Kan prins Gustav og prinsesse Carinas søn arve Berleburg?

Kære H. L. Borello
Jeg er sikker på, at de gode spørgsmål, du stiller om den involverede biologi, optager mange. Jeg vil dog mene, at de hører til privatlivets fred. Hverken undertegnede, BILLED-BLADET eller den brede offentlighed kender svarene, for familien i Berleburg har ikke meddelt noget i den retning. Jeg er ikke jurist, men historiker og ved derfor ikke, om barnet kan blive anerkendt som arving til Berleburg. Da nyheden sprang, blev det i pressemeddelelsen understreget, at parret var lykkelige over, at der var fundet en ”juridisk lovlig vej”, hvilket nok hentyder til, at det er lovligt at anvende en rugemor. Arvespørgsmålet må vi vente på at få besvaret. Det undrer mig i øvrigt, at parret bliver forældre i så sen en alder - og på den måde. Det problematiske Berleburg-testamente har utvivlsomt været en hindring, men det kan også være, at parret ligesom mange andre ikke har kunnet få børn sammen. Det er ikke til at vide.
Mange hilsner
Jon Bloch Skipper

Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.
Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).
Send dit spørgsmål på mail til jon@billed-bladet.dk eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".
