Bag om Den store bagedyst: Det ser du ikke på TV
For syvende sæson trylles der med mørdej og mousser i "Den store Bagedyst" på DR1. Lørdag den 17. november går det løs med semifinalen i bageteltet ved Clausholm Slot ved Randers, og her kan du få styr på det, der foregår i kulissen.
Vidste du at:
Bagedysten bygger på det prisbelønnede, britiske program "The Great British Bake Off". I 26 lande er der lavet nationale versioner.
Bortset fra de to første programmer varer ”Den store bagedyst” en time - men kamerafolkene har optaget 50 timers råbånd til hvert afsnit.
De 10 deltagere udvælges blandt 200 personer, som bliver inviteret til første casting efter ansøgningen. - Vi holder tre arrangementer i København og tre i Aarhus, hvor vi hver gang møder 30-40 stykker, der alle har bagværk med, fortæller redaktør Søren Olsen.
Deltagerne bliver bedt om at tage farverigt tøj på, og stylisten giver den gas med kvindernes hår og makeup, så det bliver et festligt syn.
Alle smager på kagerne
Der er kun koldt vand i hanerne i bagedyst-teltet. Et hold står til gengæld klar til at tage deltagernes opvask.
Deltagerne får 1.400 kroner til at bage for til hvert program. De skal dække forberedelsen hjemme, favoritbagningen og mesterværket i teltet, mens DR køber ind til den hemmelige udfordring og leverer basisingredienser som mel, sukker m.m.
Når dommerne har talt, og kameraerne slukkes, smager deltagerne på hinandens kager og kan tage bagværk med hjem, hvis det kan transporteres. Der er selvfølgelig også kage til produktionsholdet. - Jeg er blevet bedre til at nøjes med smagsprøver! Det første år tog jeg fem kilo på inden badesæsonen, fortæller værten Timm Vladimir.
Læs mere og se skønne fotos af det, du ikke ser på TV i "Den store bagedyst" i BILLED-BLADET nr. 46, der er på gaden nu.