26. jun. 2023
Af Caroline Andersen

Det norske kongehus melder ud om prinsesse Ingrid Alexandras fremtid: Sådan bliver hendes nye hverdag

Prinsesse Ingrid Alexandra.
Prinsesse Ingrid Alexandra.
Foto: Ritzau Scanpix
En spændende og ny hverdag venter snart prinsesse Ingrid Alexandra.

Prinsesse Ingrid Alexandra, 19, er for få dage siden blevet student fra Elvebakken videregående skole, der ligger ved Oslo Konserthus.

Alle muligheder stod bagefter åbne for prinsessen, da hendes forældre, Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, tidligere har understreget, at deres datter selv må vælge, hvilken vej hun vil gå.

Nu har den 19-årige prinsesse taget en stor beslutning, der skal være med til at forme hendes fremtid.

Det norske kongehus har meldt ud, at prinsessen til efteråret skal arbejde på Uranienborg Skole – en skole, der er særdeles velkendt for hende. Prinsesse Ingrid Alexandra har nemlig gået i 10. klasse på selvsamme skole.

På Uranienborg Skole skal Prinsesse Ingrid Alexandra arbejde som skoleassistent og miljømedarbejder. I 2024 skal prinsessen aftjene sin førstegangstjeneste ved Ingeniørbataljonen i Brigade Nord.

Læs hele udmeldingen fra det norske kongehus nedenfor:

”Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Ingrid Alexandra skal til efteråret arbejde på Uranienborg Skole som skoleassistent og miljømedarbejder. Prinsessen skal i 2024 aftjene 12 måneders førstegangstjeneste ved Ingeniørbataljonen i Brigade Nord. I januar tager prinsesse Ingrid Alexandra til Skjold-lejren i Indre Troms, hjemmebase for 2. Bataljon og Ingeniørbataljonen. Efter rekrutteringsperioden tildeles prinsessen en servicestilling og afslutter en faglig periode med mere specifik uddannelse efterfulgt af en afdelingsperiode med træning og praksis."

Læs mere om: