4. jul. 2023
Af Majken Munk

Tour de France er langt fra Jonas Vingegaards største bedrift: Der er noget, der er vigtigere

Jonas Vingegaard
Jonas Vingegaard
Foto: Mikael Rieck
Jonas Vingegaard har bedrevet meget i sin karriere, men én ting er det største højdepunkt i hans bog.

Der ligger noget af et pres på skuldrene af Jonas Vingegaard under årets Tour de France.

Set med danske øjne er der selvfølgelig mange cykelfans, der håber og tror inderligt på, at han kører sig til den gule trøje og kan køre sejrrigt til sidste etape i Paris.

Han og hustruen Trine gav allerede et løfte sidste år om, at de nok skulle være tilbage på Københavns Rådhus i 2023, fordi han ville vinde Touren.

Men spørger man den 26-årige cykelrytter selv, bliver der ikke peget på Tour de France-sejren, når han skal sætte ord på sin største bedrift.

Det skriver TV 2.

Det største, der er sket for Jonas Vingegaard er nemlig, at han er blevet far.

- Det har været helt fantastisk at blive far. Det er helt ubeskriveligt og det største, der er sket i mit liv. At have sådan et lille menneske, man skal passe på og tage sig af. Der er ikke nogen, der kommer og fortæller dig, hvad du skal og ikke skal gøre. Pludselig skal man lære at være voksen og tage hånd om et lille barn, fortæller han til TV 2 og fortsætter:

- Det er en kæmpestor opgave, og på en måde har jeg efterfølgende indset, at cykling kan være lidt lige meget. Det vigtigste er familien.

Frida kom til verdenen i september 2020, og er nu snart tre år.

Trine med Frida på armen, da Jonas Vingegaards tour-sejr blev fejret i København 2022
Trine med Frida på armen, da Jonas Vingegaards tour-sejr blev fejret i København 2022
Foto: Mikael Rieck

Jonas Vingegaard har fået datteren Frida med hustruen Trine. Parret overraskede med et hemmeligt bryllup, der blev afsløret, da Jonas Vingegaard vandt Critérium du Dauphiné i år.

Læs mere om: